Nejste přihlášen/a.
Nějak se mi samy rozpěstovaly klívie, a i když je rozdávám mám jich stejně dost. Kdysi jsem četla, že se od září nemají zalévat, tak jsem to letos zkusila. Nejsou v přílišném teplu ( cca 15°C ). Jen už mi jich začíná být líto, tak se ptám - mám už je zalít?Žádné viditelné škody na na nich nepozoruji.Jinak v průběhu roku zalévám jen do misky a ty starší pravidelně kvetou.
Klivii pěstuji na chodbě, kde je v zimě, také kolem 15st. Od podzimu úplně přestávám zalévat, klívie má velmi dužnaté kořeny, takže moc vody nepotřebuje. Nezalévám dokud teplota na jaře dostatečně nestoupne. Když se na jaře začne oteplovat, automaticky každá rostlina vyhodí květ. Doporučuji tedy přes zimu nezalévat vůbec, v té zimě by spíš kořeny uhnily, než by přinesly rostlině užitek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.