Nejste přihlášen/a.
Krásný dobrý den. Opět se mi podařilo totálně přelít rostlinku, je to ozdobné kapradí a tak mě napadlo, jestli bych neměla jednodušší, přejít k hydroponickému pěstování. Jenže.. před vánoci a dlouho po nich jsem chudá a tak investice do speciálních nádob s měrkami je nemyslitelná. Pročetla jsem internet a přišla na levný prozatímní způsob. Keramzit s květinou do květináče a ten postavit do větší nádoby s vodou tak do poloviny květináče s keramzitem. Půjde to? Máte zkušenosti s hydroponiemi? Nebo se na to mám vykašlat a koupit normální zeminu a přelitou kytku klasicky přesadit?
Předem moc děkuji.
Mařenko, já mám doma ve váze na zakořenění takovou plazivou potvoru (nevím, jak se ta kytka jmenuje). Šoupla jsem jí do vázy s takovýma těma kuličkama, co nabobtnají a drží vlhkost (ty, co se prodávají v různých barvách). Zakořenila, ale pořád jsem neměla čas ji přesadit. Tak už je tam takhle asi půl roku, jenom dosypávám občas ty kuličky a daří se jí víc než dobře. A taky to dobře vypadá.
Tak to zkuste šoupnout do těch kuliček, a na jaře třeba do květináče
Míša
Já si dělám hydropinii po svém. Ustřihnu kus silonkových punčocháčů, asi 5 cm zastrčím do otvoru ve dně květináče s kytkou(kytku nechám v zemině) vystřihnu si dírku ve dně kelímku od jogurtu (takový nižší) obrátím ho dnem ke dnu květináče a prostrčím silonku jako knot a to všechno dám do většího ,třeba ozdobného květináče. Vodu doliju jen do výše kelímku od jogurtu a knot (silonka) nasává vodu do květináče.
klomdike. Tento Váš nápad ale nemá s hydroponií nic společného . To je něco jako samozavlažovací květináč. Hydroponie je pěstování rostlin pouze ve vodním roztoku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.