Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroponie levně jak na ni?

Od: marenka* odpovědí: 6 změna:

Krásný dobrý den. Opět se mi podařilo totálně přelít rostlinku, je to ozdobné kapradí a tak mě napadlo, jestli bych neměla jednodušší, přejít k hydroponickému pěstování. *hi* Jenže.. před vánoci a dlouho po nich jsem chudá a tak investice do speciálních nádob s měrkami je nemyslitelná. Pročetla jsem internet a přišla na levný prozatímní způsob. Keramzit s květinou do květináče a ten postavit do větší nádoby s vodou tak do poloviny květináče s keramzitem. Půjde to? Máte zkušenosti s hydroponiemi? Nebo se na to mám vykašlat a koupit normální zeminu a přelitou kytku klasicky přesadit?

Předem moc děkuji. *modla*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Mařenko, já mám doma ve váze na zakořenění takovou plazivou potvoru (nevím, jak se ta kytka jmenuje). Šoupla jsem jí do vázy s takovýma těma kuličkama, co nabobtnají a drží vlhkost (ty, co se prodávají v různých barvách). Zakořenila, ale pořád jsem neměla čas ji přesadit. Tak už je tam takhle asi půl roku, jenom dosypávám občas ty kuličky a daří se jí víc než dobře. A taky to dobře vypadá. *palec*

Tak to zkuste šoupnout do těch kuliček, a na jaře třeba do květináče :)

Míša ;)

marenka*

No super. Dám to do keramzitu a uvidím. Ono na hydroponie ty květináčky s indikátorem stavu vody jsou hrozně drahý, to začnu kupovat po jednom. Každý měsíc, jeden květináč. *smich* Tohle mi snad zachrání tu kytku. Díky moc. *pusa*

hodnocení

2x

Já si dělám hydropinii po svém. Ustřihnu kus silonkových punčocháčů, asi 5 cm zastrčím do otvoru ve dně květináče s kytkou(kytku nechám v zemině) vystřihnu si dírku ve dně kelímku od jogurtu (takový nižší) obrátím ho dnem ke dnu květináče a prostrčím silonku jako knot a to všechno dám do většího ,třeba ozdobného květináče. Vodu doliju jen do výše kelímku od jogurtu a knot (silonka) nasává vodu do květináče.

sebod*

klomdike. Tento Váš nápad ale nemá s hydroponií nic společného *nevi*. To je něco jako samozavlažovací květináč. Hydroponie je pěstování rostlin pouze ve vodním roztoku.

marenka*

Jedna kytka mi skoro uhnila. *plac*Tak to zkusím právě s ní. *placni* Přitom je to sukulent a druhému sukulentu se v té vodě daří, až valím oči. Za chvíli mě přeroste květináč. :D

marenka*

Moc děkuji, to vypadá moc dobře. Na jedné z kytiček to zkusím a uvidím. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]