Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jestli by nějak nešlo urychli kořenení řízku rostliny ve vodě četl jsem o těch stimulantech ale zajímalo by mně jestli je nějaká přirodní cesta.Neco co nemusim kupovat
Pokud máte už doma stimulátor, tak nasypte tak na špičku nože do vody, ve kterém máte řízek rostliny. Některé pokojové rostliny bez problémů v tomto ročním období pustí kořínky, některým to trvá déle. Ideální teplota je asi 22°C. Nenechávejte jí na okně, odkud táhne chladno, dejte jí třeba na stůl. Na okně může být teplota vody třeba jen 16°C, ale na stole je stálá pokojová teplota. O jakou květinu se jedná?
brunecova. Kdykoliv jsem viděla Tvůj starší portrét (tu žábu), tak jsem si to nějak spojila s Tebou a vůbec, ale vůbec ses mi nelíbila. Dokonce jsem si párkrát do Tebe i rýpla . Ale teď Ti to fakt sluší
Hezký den
Sebod, děkuji. Čekala jsem na lepší obrázek - a jsem si docela podobná.
Stevie je přenosná květina a v tuto dobu by měla být v chladnějším prostředí. Na jiný prostředek na lepší zakořenění si teď nemohu vzpomenout. Stimulátor koupíte už od 30 kč. Udržujte hlavně stálou teplotu nad 20°C a buďte trpělivý.
Jedná se o stévie sladkou též známou jaki Sugar baby dostal jsem jí od kamaráda jinak vím že rostliny koření v zimě pomaleji ale už jí mám tří měsíce a je tam teprve 1 cm dlouhý kořínek.Stimulátor právě nemáme proto se ptám jestli není nějaký přírodní způsob,,něco co bych našel doma
Použití růstového stimulátoru je někdy důležité,protože některé rostliny jen vložením do vody zakořenit nejdou.I běžné kořenění se provádí tak,aby se zabránilo převodnění substrátu.Řízek se spodním koncem namočí do stimulátoru a nechá se zaschnout.Pak se zapíchne do bedničky se substrátem a mírně zavlaží,nakonec se přikryje sklem nebo průhlednou folií a vloží na místo se stejnoměrnou teplotou kolem 18 stC a s dostatkem světla.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.