Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu,
celý podzim mám na vnitřním parapetu kalanchoi. Ještě včera byla krásná čerstvá, ale dnes ráno se podívám a svěsila všechny listy i květy, zkrátka namrzla.
Vypadá, že ve vrcholku ale má malé lístky ještě pevné. Prosím, dá se ji nějak zachránit? Děkuji.
2x
ještě malé listy, které jsou pevné, zřejmě se probere. Ale podruhé bych neriskovala a nechala ji raději jinde, je li to možné. Pochopila jsem správně, že jste ji měly na vnitřním parapetě, tedy doma? Pokud byla venku, je řešení dát ji domu, zalít a ona se probere. Pokud byla doma, může za to zřejmě otevřené okno. Mimochodem, u nás v Ostravě bylo dnes v noci -15 stupní...
No právě, máme stará okna, taková dvojitá, kastlová, a ona byla mezi nimi. Když jsem tam teď dala teploměr, je tam -10;C. To by mě nenapadlo, že tam nejde teplo zevnitř![]()
A bohužel byla dost z minula zalitá a jak byla v plastovém květináči tak se nedá vůbec zmáčknout, všechno je v něm led. Ale jako ona nezčernala a navrcholu jsou lístky v pořádku.
Dala jsem ji místnosti kde je +13°C. Bojím se dát ji do velkého tepla, že to bude velký rozdíl, nebo právě mám?
pontee. Jestli byla v takovém mraze a zmrzla i zem, tak je nejspíš po ní
. Teď už je jedno, jestli ji dáš do velkého tepla nebo ji necháš v těch 13. Bude to zázrak, jestli se vzpamatuje ![]()
2x
stvol s lístky které má ještě pevné,ustřihněte a dejte do sklenky s vodou a ten stvol zakoření a vyrobíte si druhou rostlinku.udělejte to,tu zmrzlou dejte do tepla a čekejte jestli se vzpamatuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.