Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradli by někdo jak docílit červených lístků u vánoční hvězdy? Je pravda že se musí dát svrchní lístky do tmy?
Celá rostlina musí mít tmu, ale teď už je pozdě, do vánoc nezčervená. Kupte si novou a na rok začněte s režimem:
v průběhu září, už připravujeme vánoční hvězdu na zimní režim - každý den rostliny vystavíme asi na 10 hodin na světlo, a po zbytek dne ji zakryjeme, nebo schováme do krabice, je třeba "udělat" úplnou tmu.
Ja mám osobnú skúsenosť overenú rokmi. Vianočná hviezda musí byť počas leta vonku, Ja ju mám na balkóne až do októbra. Vtedy už má prvé lístočky sfarbené do červena. Predtým som ju prikrývala podľa rád odborníkov na 16 hodín denne kartónovou krabicou a kvitnutie som nedosiahla. Odkedy trávia tieto rastliny pár mesiacov vonku, bez nejakej špeciálnej starostlivosti, kvitnú každý rok.
souhlasí s boraxem celá rostlinka má být ve tmě normální vánoční hvězda kterou si kooupíte vydrží přes vánoce a potom jí lístky zase zezelenají... na to pozor!
No ja mávam tie okvetné listy červené ešte aj v máji. Niekedy rastlinu trochu zostrihnem a hneď po mrazoch vyložím von. Tam je až do októbra. A kvitne bez toho, aby som ju zakrývala. Pokojne stojí medzi izbovými kvetinami, ale nie v prekúrenej izbe. Vyskúšajte, je to bez starostí a funguje to.
Vánoční hvězdu mám od loňských vánoc, kvetla dlouho až do května, potom červené lístky opadaly tak jsem ji dala na balkon.Letos jsem kytky z balkonu uklidila když už bylo na nule. Vánoční hvězdu jsem dala na parapet za okno - a jsem překvapená. Znovu kvete! Do tmy jsem ji nedávala, tak nevím.
vlastně mám tu samou zkušenost jako Ludmila...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.