Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu nějaké zahrádkáře, nebo kdo pěstuje agáve.Vyrostla mi u kořene malá rostlinka, ale ted jak se dá odstranit abych si mohla udělat další agáve poradí mi někdo postup abych té rostlince neublížila?Jak si vypěstovat 2 rostlinu? Děkuji koblih
Dobrý den, odnož necháme až bude mít aspoň šest listů, poté opatrně odhrábneme substrát, až najdeme podzemní oddenek, který nožem přerušíme a opatrně mladou rostlinu vydloubneme, pomáháme si třeba malou lopatkou, či vidličkou ( já ), mladou rostlinu zasadíme do hlinito písčitého substrátu a staráme se o ní jako o velkou rostlinu.
Nechám na rostlině ,co nejdéle, aby si vytvořila vl. kořeny, pak odříznu, namočím řez. plochu do popela, nebo dř. uhlí, aby lépe zaschla a klidně položím jen na zeminu v květináči. Časem vyžene nové kořeny směrem k zemině a zasadím. Ale po zaschnutí řezné plochy se už dá zasadit, ale spíš nezalévat, ale rosit, aby neuhnila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.