Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit hub v mučovací kůře

Od: honzi0020® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Potřeboval bych poradit na zahradě mám mučovací kůru a okrasné kamínky a v současné době se mi tam rozrosty houby. Prosím o radu jak se hub zbavit chemickou cestou ale aby mi neuhynuly okrasné dřeviny, které mi v těchto místech rostou.

Děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Jako každého plevele . např. Roundap, nebo jiný herbicid (někdy stačí i trošku povápnit). A nejsou to náhodou lysohlávky? Pak pozvat dobrovolné sběrače *smich*

jabraka*

Roundup nemá smysl,Ani jiný herbicid.Vápno zničí rostliny,které potřebují kyselou půdu(ronďáky,azalky,kapradiny,vřesy )Nech je růst a sbírej před tím,než otevřou výtrusnice.Příští rok tam nebudou.

JABRAKA

sebod*

Já mám s herbicidy dobrou zkušenost :). Houby na "chemické" zásahy reagují velice rychle.

cyril*

Souhlas, nejlépe reagují houby s octem! *smich*

hodnocení

Jaký herbicit by jste mi doporučili, aby okrasné kytky a dřeviny neutrpěli

hodnocení

Jaký herbicit by jste mi doporučili, aby okrasné kytky a dřeviny neutrpěly

hodnocení

0x

Spařit houby horkou vodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]