Nejste přihlášen/a.
Letos jsem musel zrušit sklenik.Kdo má skušenosti v pěstování rajčat a paprik,na volno?Nevím akurát,jestli musí být nad rajčaty,které budu pěstovat na volno,na záhoně,stříška,proti dešti.Poraďte.Beru každý návrh.Venku budu sadit poprvé.
Jsem toho názoru,-co nevíš,na to se zeptáš.
Rajčata jsou teplomilná.Nejlépe je dobré koupit v době,kdy nehrozí jarní mrazíky,hotové sazenice.Ty vysadit do foliového krytu.Stačí PE pytel větší bezbarvý a průhledný,přetažený přes drátěnou kostru.Po nebezpečí mrazíků se pak sundá celý,nebo se shrne do poloviny.Zalévání pouze ke kořenům,umožnit co nejvíc slunce.
JABRAKA
Tak začnu paprikami:Kupte papriky pro polní pěstování.Osivo namočíme na 1 den do vlažné vody,aby změkl semeníček.Vyséváme po 1. únoru do směsi substrátu s hrubým pískem,prolejeme teplejší vodou a přikryjeme novinovým papírem.Sazeničky později rozesadíme do do bedniček 5x5cm vzdálené. Kolem 25.dubna je čas dáti sazeničky ven.Přidáme hnojivo NPK nebo Cererit,přikopčíme.Papriky nemají rády průvan.Rajčata vysévám na začátku března do bedniček .Obojí je dobré dávat ven na pár hodin,vždy když je krásně,ať se otužují.Než je dáte ven natvrdo.
Šla jsem na návštěvu do druhé části zahrádkářské kolonie a koukala jsem jako blázen. Tam měli rajčata všichni pod igelitovýma stříškama na tyčkách. Ale žádný rozdíl v těch našich rajčatech bez stříšky a těmi zastřešenými nebyl žádný. Vůbec žádný.
Rozdíl v rostlinách není. Při déle trvajících deštích rajčata nemají možnost oschnout a na listech zadržující se voda podporuje dřívější napadení plísněmi, v tom je ten rozdíl. Tazatel si může část rostlin chránit stříškou a část ponechá volně. Tak může posoudit výhodu krytí rajčat. Proč asi zaléváme rajčata ke kořenům?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.