Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: darabaka* odpovědí: 17 změna:

Znáte tuto rostlinu? Kvete modrými květy na konci listů a odnože tam rostou také. Mám ji krátce, tak bohužel nemám foto s květem.

Co je to za rostlinu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

0x

Kvetou konce listů? Opravdu?

darabaka*

tak 5-7 cm od konce

binka*

To je škoda, že není fotka. Já si neumím představit, jak tento list, podobný mečíku nebo kosatci může vykvést. Je to pokojovka?

darabaka*

Ano vypadá jako kosatec. Uprostřed listů má jakýsi stonek z kterého rostou ty odnože. Pro všechny nevěřící Tomáše přikládám foto kytky z práce, z které mám svoji odnož.

Co je to za rostlinu? #2
darabaka*

Ano kvete v místech kde je vidět ta odnož.

Co je to za rostlinu? #3

ukulele*
hodnocení

0x

na první pohled to vypadá jako Angínovník čínský, ale nevěřím, že kvete na koncích listů, listy nejsou uzpůsobené ke květu...

darabaka*

Bohužel foto květu nemám. Přiložím pokud vykvete.

binka*

Angínovník to není, ten kvete oranžově ...*nevi*

fidonet*
hodnocení

0x

hezký kosatec :) a co to ej za mulčovací kůru :) No ještě to ukáži ženě. Třeba bude vědět víc. A nerostou na konci u těch modrých květu, malé žluté plody? Trochu dooranžova? Mohla by to být měruňka :) p.s když ji máte krátce, jak víte že má modré květy? Vy si květy nefotíte? To my každou takovou pokojovou i zahradní kytičku ano. Výdyť je to radost, když vykvete. Proto fotím, dokud kvete.

darabaka*

Foto květu nemám. Mně ještě nekvetla. Ta rostlina v práci kvetla asi v červnu, kdy mne zaujala a vzala jsem si její odnož až teď v srpnu. Na druhé fotce je vidět, že problém s odnožemi nemá, již je tam nová :)

U květu žádné plody nebyly. Je opravdu podobná kostaci.

Neznáte ji někdo, i podle fotky bez květu?

Díky.

ukulele*
hodnocení

0x

*zed*TO NENÍ KONEC LISTŮ! KONEC LISTŮ JE TA ŠPIČKA! TO CO VY MYSLÍTE JE PAŽDÍ LISTŮ A TO JE ZAČÁTEK LISTŮ!

darabaka*

tak začátek, pardon

doplněno 27.08.10 13:08:

teda vy jste me uplne zblbnul... je to 5-7 cm od špičky listu

pegin*
hodnocení

0x

já to tedy tipuji na klivii.ta krásně kvete. a vypadá podobně.

ukulele*

Pegin to si děláte legraci?

darabaka*

klivie to určitě není

ukulele*
hodnocení

0x

Crocosmia

Montbrécie

cesmina*
hodnocení

0x

Zkuste si na internetu najít TRADESCANTIA VIRGINIANA.PODĚNKA VIRŽINSKÁ nebo ZÁPADNÍ.Uvidíte jestli je podobná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma angínovník

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]