Kdo mi poradí, jak zabránit kočkám aby se chodili vys... do záhonu. Nejde mi ani tak o mechanické zábrany (to pak záhony nemusím mít) ale o nějaký přípravek - chemii, slyšel jsem snad kdysi o nějaké rostlině, která kočkám nevoní. Díky
Pepíno, rostlina existuje (přejete-li si, zjistím jméno), stojí asi 35 Kč, ale musel byste je mít na zahradě na husto a stejně bych nezaručila výsledek. Dále existuje sprej proti kočkám a psům, stojí něco ke čtyřem stovkám, ale není trvanlivý - déšť ho samozřejmě smývá. Pokud nedostanete od někoho lepší radu, zkuste tohle: někde v odlehlém rohu zahrady udělejte nízké hrazení z prkének a dovnitř dejte vrstvu písku (takové malé pískoviště) - kočky mají písek raději. Je dobré občas exkrementy vybrat lopatičkou a dosypat písek. Není to příjemná práce, ale třeba Vám to záhony trošku ochrání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.