Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím namořit cibule hvězdníku

Od: zahradkar* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, šlo by namořit cibule hvězdníku třeba sulkou? objevuje se na nich červená spála, ale zatím není v plné síle, že by se deformovaly listy nebo květy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

piva*
hodnocení

1x

Podívejte se na: amarylis.estranky.cz/... , jsou tam doporučené přípravky, které jde použít, zkušenosti s tím, ale nemám. Naštěstí.

zahradkar*
hodnocení

Díky, za rady, s tím že se prodávají cibule s touto chorobou jsem se setkal mnohokrát, dokonce jsem v jedné prodejně na to upozornil prodávající , že cibule má červenou spálu, ale ona reagovala, že to není choroba , že to tak prostě má být, a i od známých kdo si koupili cibuli hvězdníku , tak po odkvětu dostala červenou spálu, červené skvrny po celé rostlině, deformace listů a rozpraskání cibule.

hodnocení

0x

Červená spála se vyskytuje na vinné révě. Napište projevy nemoci, podle toho se dá snad určit nemoc. Mečíky a tulipány se moří v Merpanu 50 WP, zda bude Sulka vhodná - ne. V té se moří např. česnek proti vlnovníku.

zahradkar*
hodnocení

Nalistech a cibuli jsou červené skvrny, některé cibule se deformovaly, a praskaly, i květy byly pokroucené, ale ty už sem vyhodil

Osobně jsem se s červenou spálou nesetkala, ale v *cteni*jsem našla spálu na révě. Tam se na ní doporučuje postřik Kuprikolem.

binka*

Opravdu jste se nesetkala s červenou spálou na hvězdníku? Je to jedno z nejčastějších onemocnění této rostliny. A co je nejsmutnější - nezabírá nic, snad jen cibuli, pokud to jde, ořezat a modlit se.

sebod*

Ano. Jak píše Binka. Je to nejčastější choroba Amarilisu. Je nutná prevence - opatrná zálivka, NIKDY nezalévat tak, aby se voda dostala do "sukýnek" na cibuli. Při sebemenších příznacích cibuli vyjmout a co nejvíce oloupat.

Jinak prodávat nakvetlé amarilisy záměrně nakažené č.spálou je naprosto běžný jev *zed*. Kupující zakoupí krásnou kytku, ta časem odkvete a nemoc propukne v plné síle. Cibule se teda vyhodí a koupí nová *sok*. Ta samá praxe je i u jiných cibulovin . Bohužel. *plac*

Mám mnoho květin, ale hvězdník ne, proto o spále na něm nevím. Když se při tomto onemocnění používá na révě Kuprikol, tak by se to mohlo zkusit i na hvězdníku. Nebo ne? Je to ale věc názoru.

lally*
hodnocení

0x

Cibule hvězdníku se dají namořit přípravkem proti houbovým chorobám s obsahem síry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]