Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň na povrchu hlíny

Od: kentus odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám dvě kytky, Ficus Ginseng, a jakousi palmu, nevím jak se jmenuje. U obou mám na povrchu hlíny plseň, velké zřetelné chomáče. Co s tím mám dělat? Nějaký postřik?
Díky...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Vlastní zkušenost-přesadit a zalévat pouze do misek.

1jara*
hodnocení

0x

Nebylo by lepší rostliny přesadit do nové hlíny? Použijte Previkur 607 SL, řiďte se návodem, zdraví škodlivý přípravek. V ředěném přípravku omyjte i kořeny rostlin.

hodnocení

0x

Vrchní vrstvu zeminy seškrábněte a nahraďte ji zeminou novou, do zálivky pak přidávejte hypermangán. Rosliny nepřelévejte! Bude to dobré. :)

hodnocení

0x

Plíseň na povrchu zeminy v květináči se tvoří i na špatně zvolené zemině. Dělá to zahradnický a universální substrát. Zeminu na kořenovém balu mírně oklepejte a přesaďte do zeminy pro pokojové květiny, tam by se plíseň už neměla tvořit.

amidamaru*
hodnocení

0x

Já to řeším posypánim silnější vrstvy popela od cigaret.A alespon 2 dny nezalévam.Vždy se mi plísen stratila.Fikus zalévam 1 za 14 dnů zvrchu a podlévam denne ale do misky pod květináčem.Taky proto,aby kořeny nezlenivěly a samy si hledaly vodu.

sebod*

Celý život přesazuji pokojovky do jakési směsi, kterou si sama namíchám . Tu vezmu trošku "hlíny" ze zahrady, tam uzmu něco málo z kompostu, na stavbě vaškemrám kyblík písku :D. Když je potřeba, přidám rašelinu. Máme ji tu za barákem plno *sok*. Nikdy žádný propařování, desinfekce, prostě nic. Nikdy se mi žádná plíseň nebo jiná nepřijemnost neobjevila.*ua* Letos jsem byla nějak líná tohle udělat, koupila jsem substrát na pokojovky, vše přesadila a... ve všech květináčích mám plíseň *plac*. Zkusím radu od Amidamaru. Akorát mám malinko problém, Musím se kvůli tomu naučit kouřit *zed**blee*

jabraka*
hodnocení

0x

Stejně funguje i dřevěný popel.Možná by to chtělo trochu povápnit mletým vápencem,pokud ty kytky nejsou vápnostřešné.

JABRAKA

doplněno 09.11.10 10:38:

Ježiší!to není ze střechy! Vápnostřežné!

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]