Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dvě kytky, Ficus Ginseng, a jakousi palmu, nevím jak se jmenuje. U obou mám na povrchu hlíny plseň, velké zřetelné chomáče. Co s tím mám dělat? Nějaký postřik?
Díky...
Já to řeším posypánim silnější vrstvy popela od cigaret.A alespon 2 dny nezalévam.Vždy se mi plísen stratila.Fikus zalévam 1 za 14 dnů zvrchu a podlévam denne ale do misky pod květináčem.Taky proto,aby kořeny nezlenivěly a samy si hledaly vodu.
Celý život přesazuji pokojovky do jakési směsi, kterou si sama namíchám . Tu vezmu trošku "hlíny" ze zahrady, tam uzmu něco málo z kompostu, na stavbě vaškemrám kyblík písku :D. Když je potřeba, přidám rašelinu. Máme ji tu za barákem plno . Nikdy žádný propařování, desinfekce, prostě nic. Nikdy se mi žádná plíseň nebo jiná nepřijemnost neobjevila.
Letos jsem byla nějak líná tohle udělat, koupila jsem substrát na pokojovky, vše přesadila a... ve všech květináčích mám plíseň
. Zkusím radu od Amidamaru. Akorát mám malinko problém, Musím se kvůli tomu naučit kouřit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.