Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata kroutí listy

Od: vl* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

předpěstovali jsme si krásná zdravá rajčátka a vysadili na půdu. Rajčátka krásně rostla, ale najednou u dvou z nich se začali kroutit listy. Nevíte čím by to mohlo být způsobeno? Přikládám foto. Díky

Rajčata kroutí listy

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stáčení starších listů je porucha příjmu živin, projeví se třeba po vylámání většího množství silnějších zálistků. Stáčení mladých listů je nedostatkem vláhy nebo moc sluníčka. Choroba ani škůdce to není, porostou normálně dál.

hodnocení

2x

Zdravíčko:)Nebojte se,je to sluncem,máme to také.Rajčátka se vzpamatují;)

emilka12*

Já to mám taky.On se ten upal nelíbí ani rostlinám.*slunce*

hodnocení

0x

Nahrňte okolní hlínu tak, aby tvořila jakoby lavor kolem každé rostlinky. Kolem rostliny hlínu neubírejte. Udělejte tokovou jako kulatou hrázku, cca 50cm v průměru. Lépe se zalévá, dávkuje. Voda zůstává u rostliny a nerozlévá se po okolí, kde se pak daří plevelu. ;)

hodnocení

0x

ze všech rajčat mi tohle udělalo jediné. Zastínil jsem ho (bylo horko) a po týdnu pořád žilo, tak jsem ho pomalu nechal zvyknout na slunce a za další týden ožilo a začalo růst. Oproti ostatním je vidět, že má zpoždění 14 dnů, ale roste. Listy se narovnaly.

Když se mi to stalo loni, všechny zkroucené listy se už nenarovnaly, ale všechno co vyrostlo nové bylo v pořádku.

blana
hodnocení

0x
Mne se také kroutí u rajcat listy, ale ty nové. Když jsem rostlinky sázela, byly v pohodě a rostly. Najednou se jim zacly kroutit a slabnout nové listy. Zacalo mi to dělat uz predloni. Jen u několika rostlin,loni víc a letos uz to mam taky. Mam je v nadobach u baráku smerem na jih. Jsou ve hlíně s hnojem od králíků a slepic. Nikdy předtím jsem to nezazila, mam je už sedmy rok.první čtyři roky byly sazenice i rajčata super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rajčata kroutí listy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]