Nejste přihlášen/a.
Koupili jsme pár let zanedbávanou zahradu... mám tu několik keřů, které jsou nesouměrně přerostlé, takže brání druhým... např. ibišek, růže svraskalá, teď si nevzpomenu na další názvy... někdy to bude chtít i uříznout pár větších větví do stran... jak na to a kdy? děkuji za rady
doplněno 24.10.10 09:44:ještě vajgélie...
doplněno 24.10.10 10:59:ještě dřišťály, růje...
Mindo, záleží na tom, jaké to jsou keře. Některé je lépe řezat na jaře. Je to ptoto, že snadno namrzají a podzimní a zimní řez jim může ublížit. Ale... Jestli máš zahradu zanedbanou, tak na jaře budeš mít fůru jiné práce. Tak klidně začni řezat teď. A můžeš v tom pokračovat celou zimu. Na jaře pak nebudeš mít takové fofry . A neboj se provést radikální řez. Jen jim to prospěje. Jo a jestli někde seženeš přírodní hnojení - králičí, kravský, koňský a pod hnůj. tak jim ještě teď před přilepši. Příští porostou jako z vody. Teda jako z hnoje :D. Hlavně teď nic nelikviduj úplně. Ono to kolikrát opravdu k tomu svádí, ale počkej na jaro (spíš léto) až to všechno obrazí. Budeš se pak třeba divit, jak to měl minulý majitel krásně kompozičně sladění. Je tu někde dotaz, jak se zbavit tůjí. Nádherně tam odpovídá Lidka o tom starém zahradníkovi. Přesně to já lidem radím.
...příští rok...sladěný...
Co je přerostlé, tak odstraň ty nejstarší a slabé větve až u země. To lepší tak dvacet čísel nad zemí.
Díky, přečetla jsem si to o starém zahradníkovi.. a souhlasím...
my už tu tohle léto byli, tak vím, jak keře v létě vypadají a že si navzájem překáží... nechci nic úplně likvidovat, s tím opravdu počkám... i když určité tipy bych už měla - třeba ten obrovský zimolez uprostřed protoru, co jsem se tady na něj už ptala
ale jak to říkal ten starý zahradník, na nevratné kroky je vždycky času dost... takže teď to chci opravdu keře jen "zmenšit" a "zúžit"...
tak jo, pustím se postupně do toho - na jaře bude opravdu práce na zahradě až nad hlavu...
+ zimolez uprostřed prostoru
Sebod, nespletla ses?Kde Odpovídá Lidka na tůje?Nebyla to Babkazov?:D
Jinak s radou jen souhlasím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.