Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat monsteru?

Od: difi odpovědí: 3 změna:

jak mám pěstovat monsteru, aby měla velké listy (hnojit)? děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Co nejvíce světla, v době vegetačního růstu 2x týdně zalít, 1x za 14 dní hnojit. Pozor, monstera je jedovatá.

hodnocení

0x

Monster je několik druhů. Mohou mít listy asi jako větší dlaň s prsty až po velikánské, cca 60-80 cm, nejen jakoby rozstříhanými listy, ale ještě diravými. Od 4 děr, až po 8. Záleží na tom, jaký druh máte. ;) Mám monsteru mnoho let, snad 40? Některé listy má děrované i 6 dírkama a některé ne. Zalívám ji jako ostatní květiny. V zimě by měla odpočívat, ale když začne pouštět nový list, přihnojím ji i v zimě. *palec*Zažila temný, studený kout, světlý a teplý, přiskřípnutý list, uříznuté vzdušné kořeny i kořeny 3m za skříní. Teď je ve světlém koutě, v pokoji bez dvojitých dveří z kuchyně, tedy s plynem. Víc jak 15 let*palec*.Když doroste do stropu, hodně ji zkrátím. Pustí nový list. Za 3-5 let ji rozstříhám, nechám zakořenit ve vodě a zasadím do téhož květináče cca 30 cm, s novou hlínou. Mám ji moc ráda, ale nerozmazluju ji. Je to nenáročná, krásná rostlina. *jasne*

hodnocení

0x

Přesně, jak píše babkazov, nenáročná krásná rostlina. Občas přihnojit, otřít listy od prachu a mě se osvědčilo, že vzdušné kořeny, když jsou dlouhé a trčí, zapíchnu ke kytce do země. Podpoří to její růst, a nelezou všude kolem. Mám dvě a ve stinném koutě na chodbě, někdy zapomenu zalít a koukám, už zas razí nový list. Je hodně nenáročná. V létě ji stříkám leskem na listy, je potom nádherná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]