Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pestovat sipkovy ker

Od: hanys® odpovědí: 4 změna:

dobry vecer,netusite nekdo jak se pestuje a rozmnozuje sipkovy ker?myslim ten divoce rostouci ktery ma vyborne plody,ale ze seminek se mi to nedari.diky hanys

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Hanys,já bych je potřeboval na zahradě spíše zlikvidovat.Je to obtížná plevel.Já jsem šípky teď svařoval na džem.Je potřeba vybrat šípek s velkými plody,od keře odkopnout část od kořene a zasadit.Není potřeba hnojit.Zasadit spíše někde na okraji zahrady.

hodnocení

dneska jsem ho vykopnul bagrem a zitra nasadim,obtizny plevel podle mne neni,nemnozi se agresivne.to takove koprivy to je parada.diky uvidime jestli moje presazeni prezije,neni nic lepsiho nez sipkovy caj-s rumem.

sebod*

Šípkový keř je nádherný. Když kvete a když jsou na něm červené šípky. Množení - odkopky nebo řízky ( na ty použít vepřové maso, teda co to melu *zed*, použít jednoleté výhony. Ty nastříhat na cca 15 cm a strčit do země. Radši stín, kvůli vysychání.

Ale zkuste někde sehnat Rosa rugosa. To jsou ty velké šípky. Často se používají v městské výsadbě nebo u silnic. Ty už mají tendenci se trošku rozrůstat, ale uhlídáte to. A jsou taky krásný a hlavně šípky jsou velký jako třešně. *palec*

hodnocení

dik,uz je jdu hledat,a veprovy si dam zitra.jo a kdy zapichat do zeme nejlepe?

doplněno 22.10.10 21:05:

uz jsem nasel,bohuzel sipky nejsou vhodne k suseni a o to mi hlavne jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]