Nejste přihlášen/a.
dobry vecer,netusite nekdo jak se pestuje a rozmnozuje sipkovy ker?myslim ten divoce rostouci ktery ma vyborne plody,ale ze seminek se mi to nedari.diky hanys
Hanys,já bych je potřeboval na zahradě spíše zlikvidovat.Je to obtížná plevel.Já jsem šípky teď svařoval na džem.Je potřeba vybrat šípek s velkými plody,od keře odkopnout část od kořene a zasadit.Není potřeba hnojit.Zasadit spíše někde na okraji zahrady.
dneska jsem ho vykopnul bagrem a zitra nasadim,obtizny plevel podle mne neni,nemnozi se agresivne.to takove koprivy to je parada.diky uvidime jestli moje presazeni prezije,neni nic lepsiho nez sipkovy caj-s rumem.
Šípkový keř je nádherný. Když kvete a když jsou na něm červené šípky. Množení - odkopky nebo řízky ( na ty použít vepřové maso, teda co to melu , použít jednoleté výhony. Ty nastříhat na cca 15 cm a strčit do země. Radši stín, kvůli vysychání.
Ale zkuste někde sehnat Rosa rugosa. To jsou ty velké šípky. Často se používají v městské výsadbě nebo u silnic. Ty už mají tendenci se trošku rozrůstat, ale uhlídáte to. A jsou taky krásný a hlavně šípky jsou velký jako třešně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.