Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Feferonky v bytě

Od: treba odpovědí: 9 změna:

zdravim Vás lidi, chci pěstovat v bytě feferonky, máte s tím nějakou zkušenost?...poradte prosím, díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

Nechte to na jaro - teď by rostlinky strádaly nedostatkem světla. V únoru si kupte semínka, vysejte řídce do nějaké misky se zeminou a jemně zalévejte, vlastně spíše jen rosením. Substrát by v tomto období neměl nikdy zcela vyschnout. Rostlinky přepíchejte, když budou mít dva pravé lístky (první dva jsou děložní, další jsou pravé), do kelímků se zeminou a opět s citem zalévejte. A pak se už těšte na papričky - jestli máte tu možnost, bude jim dobře na terase nebo venku za oknem, ale až po 15. květnu, jsou citlivé na chlad.

treba
hodnocení

takže jestli tomu dobře rozumím až bude mít rostlinka dvě patra lístků tak přesazuji?...a když budu chtít mermomocí pěstovat již zítra, myslíte, že nemám šanci na uspěch?

limetka*
hodnocení

0x

Myslím, že v tom případě budou nedostatkem světla (i když třeba na okně, ale není to to správné roční období) strádat a vytahovat se a naděje na úspěch moc velká není. Museli byste jim přisvěcovat a to se, myslím ,vůbec nevyplatí.

feferonka
hodnocení

0x

Feferonky v bytě není problém,ale v zimních měsících se musí opylovat pomocí štětečku manuelně-zkrátka se tímto způsobem zastoupí hmyz.

mkat*
hodnocení

0x

Ja pestujem čili papricky celorocne v byte a nemam s tym zidny problem.Akurat v zime menej polievam.

treba
hodnocení

tak mi vyrostly ve výsevním substrátu cca 6cm velké rostlinky, ale dnes jsem si všimnul, že se mi v jednom rohu prohání několik miniaturního bílého a dokonce skákacího jako larev vypadajícího hmyzu.Můžete mi poradit co to je a co co s tim?díky Šimáno

treba
hodnocení

a nejenom v jednom rohu :(((((

Pravděpodobně to budou chvostoskoci. Z *cteni* - velmi malý hmyz štíhlého tvaru, bělavé barvy. Nejčastěji jsou vidět po zalití květiny, vyrušíte-li jej, tak skáče.

lidus*
hodnocení

0x

Čili papričky není problém pěstovat ale pozor chytají rády mšice a to podle mé zkušenosti je nejlepší úrodu otrhat i zelenou a rostlinu vyhodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]