Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem od přítele krásnou kytici růží a chtěla bych si ji usušit.. Jenomže nepoznám, kdy mám začít sušit a jak sušit.. Poradíte mi?
Dobrý den, já jsem sušila růže ještě před tím, než začaly uvadat. A sušila jsem je květem dolů zavěšené v obývacím pokoji.
Mám je od včerejška, jak dlouho mám ještě čekat.. nebo spíš, jak poznám, že začínají uvadat?
No já jsem jednou čekala dost dlouho, to už šly květy ve váze dolů, ty stonky byly jakoby ohnuté. I to jsem nakonec usušila, ale nevypadá to tak moc hezky. Asi tak, jestli chcete mít tu kytičku fakt usušenou, tak ji sušte hnedka teďka.
doplněno 19.10.10 20:43:spíš ještě dávat pozor na to, aby Vám nezačaly opadávat okvětní lístky.
Nenechte jim padnout hlavičky, jak se Vám začne zdát, že se sklání, tak otočit, svázat a dát na suché místo sušit. Může být i průvan. Po dobrém vyschnutí - 10 dní i více, tím nic nezkazíte, je postříkejte lakem na vlasy, nebo průhledným lakem na nábytek, já s tím stříkám aranžmá, lépe to drží a neusazuje se tolik prach. Nebo si z nich naaranžujte košíček, s kousky suchého ruskusu, či černuchy, slaměnek, nebo jen statici, nevěstin závoj. Záleží, kolik jich máte...Já nejraději suším ty růžičky za levno z marketů, dobře drží a hezky se z nich aranžuje. Tak ať se to podaří...
Až se začnou tvářit smutně, pověste je květy dolů, do průvanu a do tmy. Slunko zruší velice rychle barvu. Já je suším v předsíni a na noc je pověsím na garnýž záclony, nad topení. Ale ráno nezapomenout je vzít ze světla. A lak na vlasy až po usušení.
Taky jsme tak kdysi usušily krásnou svatební kytici-květem dolů.Vydržela spoustu let.-Ale podle učení Feng Šuej mrtvé květiny vnáší negativní energii do domu(to jen tak na okraj)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.