Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sušit růže?

Od: kassky* odpovědí: 13 změna:

Dostala jsem od přítele krásnou kytici růží a chtěla bych si ji usušit.. Jenomže nepoznám, kdy mám začít sušit a jak sušit.. Poradíte mi?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, já jsem sušila růže ještě před tím, než začaly uvadat. A sušila jsem je květem dolů zavěšené v obývacím pokoji.

kassky*
hodnocení

Mám je od včerejška, jak dlouho mám ještě čekat.. nebo spíš, jak poznám, že začínají uvadat?

eulalie*

No já jsem jednou čekala dost dlouho, to už šly květy ve váze dolů, ty stonky byly jakoby ohnuté. I to jsem nakonec usušila, ale nevypadá to tak moc hezky. Asi tak, jestli chcete mít tu kytičku fakt usušenou, tak ji sušte hnedka teďka.

doplněno 19.10.10 20:43:

spíš ještě dávat pozor na to, aby Vám nezačaly opadávat okvětní lístky.

hodnocení

0x

Nenechte jim padnout hlavičky, jak se Vám začne zdát, že se sklání, tak otočit, svázat a dát na suché místo sušit. Může být i průvan. Po dobrém vyschnutí - 10 dní i více, tím nic nezkazíte, je postříkejte lakem na vlasy, nebo průhledným lakem na nábytek, já s tím stříkám aranžmá, lépe to drží a neusazuje se tolik prach. Nebo si z nich naaranžujte košíček, s kousky suchého ruskusu, či černuchy, slaměnek, nebo jen statici, nevěstin závoj. Záleží, kolik jich máte...Já nejraději suším ty růžičky za levno z marketů, dobře drží a hezky se z nich aranžuje. Tak ať se to podaří...*palec*

hodnocení

0x

Až se začnou tvářit smutně, pověste je květy dolů, do průvanu a do tmy. Slunko zruší velice rychle barvu. Já je suším v předsíni a na noc je pověsím na garnýž záclony, nad topení. Ale ráno nezapomenout je vzít ze světla. A lak na vlasy až po usušení. *palec*

Když jsme zrušili závěsy a pořídili si žaluzie, zůstala nám na garnýži spousta žabek a na ně teď po jedné zavěšuji růže na sušení. Na okně to vypadá nádherně, když zpod garnýže visí růže, a navíc ze žabek nevyklouznou ani při vysychání stonku.

kato*
hodnocení

0x

Taky jsme tak kdysi usušily krásnou svatební kytici-květem dolů.Vydržela spoustu let.-Ale podle učení Feng Šuej mrtvé květiny vnáší negativní energii do domu(to jen tak na okraj)

jabraka*

My sušíme vše.Vnučka(13 let)z toho aranžuje zimní kytice,máme je všude a nějaké FS ji žádnou energii nebere,mohla by ji rozdávat.

JABRAKA

polinek*
hodnocení

0x

,,stopkama nahoru ,,,květy dolů a ne na slunci,,,pak přelakovat lakem na vlasy

lidus*
hodnocení

0x

Mám 30 let usušenou svatební kytici růží. Sušila jsem pověšené květy dolů na půdě a pak postříkala Lybarem tehdy snad ani jiný lak na vlasy nebyl.

kacu*
hodnocení

0x

Babička růže vzala ještě když byly málo uvadlé svázale je a pověsila na lustr.. :)

alda*
hodnocení

0x

já bych vůbec nečekal až kytky uvadnou a sušil bych je zavěšené květy dolů ve tmě/aby si udržely barvu/ a pokud možno v tzv.průvanu tak jsou potom pevné a když je přestříknete lakem tak vydrží roky.

petik*
hodnocení

0x

zdravím, suším vše, táhne se mi krásná šňůra růží napříč pokojem ;) teď sem dostala kytku 23 růží a tu si v paneláku asi ke stropu nepověsím Máte někdo zkušenost? Dají se pěkně usušit i ve váze? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]