Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych požádat o radu. V substrátu s orchidejí Paphiopedilum se mi objevila místa s takovými malými žlutými kuličkami, mají průměr asi 0,6 mm, je jich vždy několik pohromadě, cca 5 až 10. Orchidej jsem do tohoto substrátu přesadila na jaře. Stejný substrát jsem ale použila i na několik dalších orchidejí, Phalenopsis a Dendrobium a u těch se nic takového neobjevilo. Nevíte co by to mohlo být a jak s tím naložit? Předem děkuji.
S nevjvětší pravděpodobností to jsou vajíčka žížaly, nebo slimáka /záleží na velikosti a odstínu barvy)
No tak to nevím, jak by se mi tam dostaly. Určitě tam po přesazení nebyly a bydlím v 7. patře v paneláku. Žížalu ani slimáka jsem doma ještě opravdu nepotkala.
mohla jste si je přinést se substrátem. Jednu "kuličku" vemte a pokustě se ji rozmáčknout. Jestli praskne, tak je to vajíčko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.