Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nolina - tečky na listech

Od: pestitelka odpovědí: 1 změna:

Před třemi měsíci jsem si koupila menší nolinu - sloní nohu. Včera jsem objevila maličké (asi 1mm) oválné tmavé fleky - jde to špatně vyfotit. Okraje listů jsou jakoby rezavé. Také má asi 3mm rezavé flíčky. Na ostatních rostlinách (noliny, juky) jsem to objevila také (zatím na jednom listu). A přitom jsou v jiné místnosti, než ta malá. Zalévám ji 1x za týden málo. Vypadá to na nějaké škůdce. Poraďte, co mám s tím dělat. Zatím jsem to napadené ostříhala. Děkuji.

Nolina - tečky na listech

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že se jedná o nolinu a juky, tam stačí zálivka 1x za 3 týdny.

Podle popisu teček by to také mohla být rez, což je plísňová choroba, kterou můžeš přenášet do jiných místností i na oděvu.

Takže za prvé omez zálivku a když to nepomůže, tak si sežeň postřik na rez. Víc se takhle bez pořádné prohlídky říci nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]