Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám chryzantémy na terase ve džberech, jak s nimi naložit přes zimu?
Děkuji za rady.
Chryzantémy jsou trochu potíž, rády totiž vymrzají. Na záhoně se musí dobře přikrýt a na terase nejlépe zateplit nádoby, třeba bublinkatou fólií nebo jutou. Rostlinky také něčím zakrýt. Nezapomínat však i v zimě zalévat , aby byl substrát stále vlhký , ne namočený. Často se stane, že rostliny uschnou a ne zmrznou . Pokud máte však koupené drobné chryzantémky v těch velkých koulích, tak ty určitě nepřezimují.
No ja koupila loni ve slevě 4 ks těch velikych koulí drobnokvětých chryzantém. Zasadila na záhonek před dům a letos 3 krásně vykvetly , jedna teda vymrzla . Jsou sice asi o 1/4 měnší co do objemu , ale kvítek vedle květu. Krásna baňatá koule. Tak jsem letos nakoupila další a příští rok se uvidí.
až dokvetou zasadit do země. pro jistotu je na zimu přikrýt listím nebo chvojím. Mi vždycky přezimovaly, ale nikdy už tak krásně nekvetly. Nevím jak to ti zahradníci dělají...
myse. Jak to dělají? To je drezura :D. Už od malinké sazeničky mají ideální podmínky k růstu a hlavně - HNOJIVO.
jako že nad nimi práskají bičem?
já vím, mají speciální hnojení, źpomalovače a zrychlovače růstu, hnojení pro podporu násady na květ atd atd... já mám jenom slepičák, tak mi všechno roste jako blázen, ale kvete méně ale mi to nevadí...
to je jasný - slepičák to je dost hustý dusík . Takže ten podporuje pouze růst. No a pak se musí hnojit na květ. A na to jsou opravdu speciální hnojiva.
myse. To doma vypěstovaný je přirozený . To v zahradnictví - to je umělý. Sice krásný, ale umělý. To máš třeba jako silikonový prsa. Krásný, ale umělý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.