Nejste přihlášen/a.
prosím poraďte. Dostal jsem darem malé papričky, ale nevím, o co se vůbec jedná a jak je mám pěstovat, co jim svědčí nebo naopak. Dále bych rád věděl, jak je mám zpracovat, tzn., kdy nastává jejich sklizeň, atd.
2x foto
doplněno 17.06.13 20:19:Další foto
doplněno 17.06.13 20:29:Nelze vložit druhý obrázek.
Dobrý den. Pravděpodobně se jedná o nízkou odrůdu papriky pro pěstování v nádobách, nebo truhlících na balkoně. Mohla by to být odrůda FOXTA (oranžová), nebo i FIGURA ( červená), odrůdu poznáte, až plody dozrají. Kořenový bal u papriky nenechte nikdy přeschnout, mají rády pravidelnou a vydatnou zálivku. Přihnojujte je 1x týdně Cereritem, nebo pokud máte, tak Kristalonem květ a plod. Já bych ty papriky v květináči opatrně vyjmula, dolů do květináče přidala zeminu, dala rostliny zpět a dosypala zeminu. Podle mne nemají dost prostoru pro kořeny. Přeji úspěch v pěstování.
doplněno 18.06.13 19:59:Konzumují se v plné zralosti jak syrové, tak i tepelně upravené. Já osobně bych je konzumovala syrové. Papriky mají rády sluníčko, pravidelnou závlahu a proto jsem vás upozornila na přeschnutí kořenového balu. V takovém případě většinou opadají poupata. Pěstují se jako jiné papriky, s tím rozdílem, že v nádobách potřebují větší péči. Na podzim, když noční teploty budou klesat k 5°C papriky můžete dát domů na okno a tam vám plody dozrají a poté rostlinu vyhodíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.