Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím prozradí mi někdo, co je tohle za pokojovou rostlinu? A netušíte, jestli není jedovatá? děkuji Slunečnice
Dobrý den, no jo článek v odkazu je napsaný naprosto výstižně. Jen bych chtěl dodat, že já zařazuji tuto rostlinu do seznamu rostlin, které výborně prosperují lidem, co o nich nic a nebo velmi málo vědí. Já umím pěstovat kde co, ale třeba tohle a šefleru, kroton, to mi prostě není dáno...
ps.: a jedovatých je téměř 90 % pokojovek
ukulele. To je ono . Tahle kytka je naprostý "plevel" a já mám kamarádku, kterou neustále zásobuju novými rostlinkami a u ní chudinky pojdou za pár dní :D. Přitom má doma hotové zahradnictví a pěstuje daleko náročnější pokojovky.
Slunečnice, kdyby kočky byly tak hloupé a žraly všechno jedovatý a poté umíraly, tak bys kotě vyvažovala zlatem, jak by bylo drahé páč by bylo velice vzácné. Toho si opravdu nevšímej - tý "jedovatosti".
To já zase neudržim na živu skoro nic . Ale to, že jsou jedovatý skoro všechny pokojovky taky pomalu zjišťuji, což je trošku problém, když mám doma kočku, která hrozně ráda ochutná všechno, co je zelené
, dochází mi prostor na jediné poličce na kterou se nedostane
.Fialka africká je taky jedovatá? Díky
Ha! tak to se mě ještě nikdy nikdo neptal! přiznám se, že jsem o fialce nic závadného nenašel. Ale domnívám se, že by jste měla zavrhnout představy, že vaše kočka si ausgrecht brousí zuby na nejjedovatější rostlinu, která je na našem trhu. Znám spoustu lidí co mají obrovské trsy tchýniných jazyků a jejich domácnostem šéfují kočky a ty mají jiné priority, než se cpát tchýňáky.
I když přiznávám, že se najdou i gurmáni, mě naše domácí kočka snědla velký trs citronové trávy, byla na ní úplně závislá, a když jí spořádala až ke kořínkům, tak se koukala jako, kde mám pro ní další. Taktéž ta nejšpinavější voda z podmisek byla pro ní velkou laůdkou, o mléko ani moc nestála, ale kdy byla nejhorší voda, tak tam se cpala. A pomáhala mi, když našla suchý list na rostlině, tak ho musela odstranit, prostě převtělená zahranice...
a přiznávám se i ke zmaru Euphorbie trigona a je pro mě frustrující sousloví : to je plevel, takovým kyticím dávám tak měsíc, ovšem rostlinám zkomírajícím, které mi jsou nabízeny se slovy, to Ti stejně chcípne, já s tím dělám už nevím co a ono to odchází, tak ty jsou zárukou výborné prosperity, květů, neřkuli i semen.
Pryžec - Euphorbia. Jeho mléko (míza, latex..) je jedovatá, na vzduchu tuhne. Při kontaktu s rostlinou je nutno se chránit rukavicemi, případně zasažené místa ihned omýt, ztuhlý latex odstranit krémem, až pak se umýt, protože se těžko rozpouští ve vodě. Zasažení na rukou může vyvolat alergické projevy nejen na nich, ale i na jiných částech těla bez zasažení, např. na obličeji a to zrudnutím a otoky! Při takovém projevu je vhodné užít tabletu proti alergii. Malé děti a domácí zvířata musí být chovány tak, aby bylo zabráněno kontaktu s pryšci. Tam, kde jsou děti, bych nedoporučovala jeho pěstování, je plno krásnějších květin. Přeji pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.