Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezimování fíkovníku

Od: zahradkar* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz, je možné přezimovat fíkovník ve volné půdě na zahradě? vydrží mrazy i k minus 20 st.? pokud ne, šlo by jej dát na zimu do chladné ale tmavé místnosti, světlo tam je, jen když se rozsvítí žárovkou, Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

záleží jaký to je, některé mrazy vydrží, ale -20 ...? Já ho dávám do verandy, tam když je věnku těch -20 je asi tak -3 a už asi čtvrtý rok přežívá a roste. Našemu již opadalo listí a tak soudím, že pobyt ve tmě by mu neměl škodit.

hako1
hodnocení

0x

Fíkovník velice dobře přezimuje ve tmě . Dávám ho do sklepa , kde je tma a jak vy říkáte světlo , jen když se rozsvít žárovka.

Pěstuji ho již řadu let a dozrávají mě i fíky. Jeden mám i u zdi na zahradě a přečká i mrazy. Letos sice trochu omrzl, ale vždycky obrazí od kořenů. Je potřeba ho trochu zakrýt a sázet na chráněné místo, třeba u té zdi.

zahradkar*
hodnocení

No já ho mám teprv malý, tak 40 cm, a tři větve, takže ho schovám do té tmavé místnosti, má teď krásně žluté listy, měl bych eště dotaz, rašit začíná asi dřív než naše domácí stromy že?, a jak to děláte aby jste se dočkali zralých fíků? Co znám tak známým to většinou nedozraje a zůstane trpké a kyselé
hako1

Fíky dozrávají jen pokud mají slunné a chráněné stanoviště. Fíkovník potřebuje hodně vody, pokud má sucho , schazuje plody.

Samozřejmě se musí též hodně hnojit, má rád i listová hnojiva (hořká sůl) . Potom jsou listy krásně zelené a plody dozrávají. V přenosných nádobách však málokdy dozrají. Mě dozraje pouze ten, co mám u zídky na jižní straně . V nádobách většinou fíky opadají , zůstanou 3-4 a zrají až druhý rok.

lidus*
hodnocení

0x

Fíkovník jsme dovezli z Chorvatska, první tři roky rostl v kbelíku a na zimu jsme ho dávali do dřevníku, strádal, pak jsme ho přesadili do půdu a dnes je to docela velký keř. V zimě je jen tak ale pokud má moc mrznout tak ho manžel přikryje starými dekami. Mívá i dost fíků ale žádný nedozrál, většinou opadají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]