Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat s orchideí?

Od: cituska* odpovědí: 6 změna:

Dostala jsem na vánoce pěknou orchidej,ale bohužel moc mrzlo a do týdne všechny květy a lístečky opadaly.*plac*Já ji nevyhodila a snažila jsem se ji udržet při životě.Ona to dokázala a v létě vystrčila nový stonek.Ale co *klik*s tím starým a suchým.mám to odstranit.

Co udělat s orchideí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepane*
hodnocení

2x
Stonek se odstraňuje podle druhu orchideje. Když ho rostlina nebude chtít využít, tak seschne a odstříhnete ho radši až potom.doplněno 07.10.10 22:55:*cteni*Zde si můžete přečíst. google.cz/...
cituska*
hodnocení

*dril*Tak ten stonek uříznu asi 1 cm nad zemí,to snad bude stačit.jsem zvědavá kdy vykvete.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Z tohoto starého už žádný užitek nebude, takže se může odstranit. Rostlina vykvete na novém stonku.

mana*
hodnocení

0x

U orchidejí odkvetlé stonky vždy ustříhnu.Stejnak uschnou a nevypadá to pěkně.

Určitě Vám vykvete, ale někdy to trvá i několik měsíců než nažene na květ.Čekání se vyplatí, protože pak se budete kochat květy několik měsíců.

zuzkahris*
hodnocení

0x

Akurát som išla pátrať prečo môjmu Dendrobiu teraz postupne zo spodu žlnú lístky, zažína aj odkvitať, takže bude mať asi obdobie kľudu. A akú teplotu a zálievku potrebuje v období pokoja?Ďakujem.

ladinpraha*

Dej ji do chladnější místnosti a zálivku cca 1x za 2 - 3 týdny.

V bytových podmínkách vykvete znovu jenom velmi vyjímečně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]