Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Mám na dvoře lípu, jehož koruna zasahuje do obecního el. vedení (a jeste ho i přesahuje, proto se musí prořezávat). To asi jen na porovnání jak je vysoká. Chtěl bych se jí zbavit, tak jsem se chtěl zeptat, jak to u tak velkého stromu a hlavně lípy je. Jde mi o to, že mi zavazí v dalších plánech, protože u ní potřebuju něco přistavit a takhle to asi nepůjde.
Tak jestli ji můžu jen tak skácet nebo je potřeba nějaké povolení? Nebo musí první uschnout aby se mohla pokácet?
Dobrý den, bylo by vhodné se obrátit na příslušný odbor obecního či městského úřadu, pod který spadáte. Asi by to měl být odbor zeleně a životního prostřední. No a tam nahlásit, že potřebujete porazit lípu z toho a toho důvodu. A oni Vám už poví, co je nutného udělat. Bez jejich souhlasu bych ale lípu neporážela, vždycky se totiž najde "dobrá duše", která takový orgán posléze osloví a povypráví mu, co nekalého jste se svým stromem udělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.