Nejste přihlášen/a.
Chci vysázet hlubší dost velké truhlíky pod terasu do stínu. Můžete poradit, které druhy kvetoucích trvalek mají rády polostín?
jarm. Těch je mocinky moc. Dej si to do vyhledávače a máš tolik inspirace, že Ti truhlíky nebudou stačit .
A já se přimlouvám za begonii. Jasně, není to trvalka, kterou zasadíš a v truhlíku ji necháš přes zimu. Ale jaké se objevují nádherné kultivary - barva, plnost květu apod. A dokáží ze sebe udělat opravdovou krasavici zaplavenou květy.
Sebi souhlasím.Ještě teď se snaží spestřit podzim.Dokonce i balzaminky.
Ano.Balzamínky.A vedle je převislá begonie.
Papene, ta červená kytka je balzamínka - netykavka? Myslím, že ji mám v jednom květináči, ale nějak mi shodila listí, jedno ráno bylo dost chladno, tak jsem ji nevyhodila, ale schovala. A ta žlutá kytka? Jak se jmenuje?
To je begonie. Má květy bílé, žluté , červené, oranžové... A svědčí ji polostín až stín. Může mít malinké květy, nebo obrovské, až lámou stonky. Je vzpřímená i převislá. Oni třeba takové "ledovky" dříve určené jen na hřbitov, si už našli cestu i na zahrádky. A jsou ozdobné nejen květem,ale i barevným listem.
Papene a ta žlutá kytka?
Opravdu hřbitovní kvítí se nám stěhuje do zahrádek. Do toho svého projektu jsem chtěla dát bergénii a hostu (bohyňku), ale roky jsme měli těmito rostlinami osázené hroby a moc je nemusím. Vzhledem k tomu, že byly na hrobě, tak na mě působí smutně.
Jarm. Která žlutá kytka? Ta vpravo je begonie - to jsem Ti psala. Tu na tom společném obrázku bych typla na listopadku.
Omlouvám se, špatně jsem četla.
Na listopadka je asi koupená, že? Jedna paní v červnu ořezávala žluté listopadky,tak jsem si vzala a zasadila do hlíny. Ujmuly se, ale na květ ještě nevypadají ani náhodou. A to hnojím. Zase když koupím v květináči a potom dám na záhon, zalévám, stejně z toho nic nemám. Jak já mám ráda kytky, ale bohužel vřesy a jiné kvítí mě nemá rádo. To tak kopretiny, jiřiny, fuksie, muškáty a různé krasné trávy a keříky, ty mi jdou. Jdu studovat trvalky přes net, možná objevím něco unikátního.
Trápím vyhledávač. Těch to polostínu a to truhlíků není až tak moc nebo spíš se mi nelíbí. Potřebuji ty obrovské truhlíky 1,2x 40 cm š. osázet třeba třemi druhy, ale aby kvetly v jiný čas ne naráz,
s květy ve stínu do truhlíků těch není až tolik... ale třeba mě kolegové přesvědčí... (myslím trvalky), já mám ve stínu jenom v zemi - hortenzie, srdíčko, oměj (pozor je prudce jedovatý), čechrava je moc pěkná - ta by mohla do květináče, bohyšky jsou krásné - ale nevýrazně kvetou, kapradidy...
na severních oknech mám fuksie - ale ty na zimu musí do domu. podsazuju je modrými lobelkami - jsou nádherné ještě teď... až do mrazu.
Truhlíky lze osázet různými trvalkymi , vyžadujícími stín.
Světlolisté heuchery, na jaře kvetoucí podléšky, různé vřesy. Z vyšších rostin veli oblíbená Hylotelephia, kterých je nepřeberné množství. Různé druhy nízkých rozchodníků. V truhlíku lze vytvořit třeba miniaturní skalku-
rozchodníky
saxifragy
rosularie
růžově kvetoucí Hylotelephium
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.