Nejste přihlášen/a.
Mám tlustici (krassula) asi 15 let starou, pěstovanou jako bonsaj. Teď mi schla spodní větev, odhomila jsem ji a zjistila, že uhnívá část asi od kořenů. Co mám dělat? vysypat z květináče, prohlédnout, ořezat a torzo znovu vysadit, nebo co když ji odříznu nad poškozením a znovu vysadím do písku? Vytvoří taková velká rostlina znovu kořeny - a navíc teď na podzim? Díky
Tím místem to asi nebude, letos je velice nepříznivý rok co se týče vlhkosti a srážek, mám tlustici ještě venku a musela jsem ji poprvé v životě strčit pod střechu , aby do ní nepršelo, nebyl jako u Vás problém s kořeny , ale opadávaly větve, ale pod odlomením je vždy zdravá tkáň. Doma mám Adenium obesum, na jižním okně se zálivkou 1x měsíčně cvrknutí , bez průvanu a má to samé, proto se domnívám, že je příčinou vysoká vlhkost vzduchu ( tím nemyslím v místnosti, ale celkové nasycení vodou)na kterou nejsou tyto pouštní rostliny zvyklé,protože u obou rostlin je vždy tkáň po odlomení zdravá nepovažuji to za houbovou chorobu a doufám, že s nástupem zimy se vše upraví, takže pokud Vám na okně zavazí, dejte ji na původní místo zřejmě stejně nic neovlivníte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.