Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrobit konstrukci na westarii

Od: kure* odpovědí: 4 změna:

mám trámky 10x10 cm a nějaké prkna. Konstrukci bych chtěla napojit na dřevěnou boudu.poradte mi prosim něco jednoduchého aby to zvládla jedna šikovná ženská s dvouma pubertakama.Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobře, že máte ty hranolky 10 x 10 cm, ona totiž vistárie po pár letech dokáže konstrukci obrůst a omotat tak, že ji poláme, zkroutí, zhroutí, pokud není dostatečně masivní...já jsem kdysi likvidoval vistárii po asi 6 letech, (byl jsem nedočkavý, protože nekvetla, až později jsem se dozvěděl, že jí to hezkou řádku let trvá, než zakvete) a musel jsem její kmínky po kouscích odřezávat a odmotávat z konstrukce, byla namotaná jak spirála...

takže dobré hranolky a kvalitnější spoje, třeba i ty plechové a hodně šroubů...

tvary pergol si najděte pod heslempergolyna Google, např. google.sk/...

nebo garten.cz/... kde na pravém obrázku je mladá vistária ovinutá okolo konstrukce

truhlik
hodnocení

0x

No nevím co si představujete pod tím něco jednoduchého.Pokud neumíte dělat čepy,jakože asi ne,tak jedině použít ke spojení trámků plechy... Něco jednoduchého...ale co jednoduchého? Ono to zase tak úplně jednoduché není...heleďte nemám Vám přijet s tím pomoct? ;)

kure*
hodnocení

Dekuji za nabídku . Bydlíte poblíž Dlouhé Třebové tak beru. Věřím , že to půjde i těch čepů snad to nahradím šrouby . Ale poradte mi jestli místo kovových patek ,které bych měla zabetonovat můžu obalit trámek lepenkou a zabetonovat. Hledám levné řešení a patky jsou dost drahé. Díky

truhlik

Aj to je daleko! No omotat je můžete tou lepenkou,ale lepší jsou patky,protože je trámek nad terénem.Také si můžete patky vyrobit sama.Staší kus železa /jekl,nebo "L" profil/ s navrtanými otvory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]