Nejste přihlášen/a.
našrotoval jsem jablka,a chci je nechat vypálit,ale postupně mi trvalo skoro 3.týdny než jsem očesal všechny stromy,a dalši jablka mi dal ještě soused,který je před tím vyhazoval! (nechápu)jak dlouho,nebo jak poznám,že mám hotový kvas,bude mít nějaky vliv když jeden sud jsem měl před 3.týdny poslední jsem dodělal minulý týden?Mohu všechny sudy dovézt najednou?mám celkem asi 450.litru kvasu a nechce se mi jezdit po jednom sudu.Dostal jsem radu,že mám přidat do každéhoi sudu kbelik vody a bez cukru.mám letní jablka.díky.
doplněno 23.10.10 10:23:mám asi 450litrů kvasu s jablek,kolik mám dát cukru,aby bylo co palit.slyšel jsem,že když je hodně cukru potom palenka v krku škrábe.
Proto aby se z jablek vůbec něco vypálilo,je potřeba.Vybrat odrůdu,která má hodně cukru.Jablka musí být vyzrálá,ne padanky.Než je vložíš do nádoby na kvašení,jablka rozšrotuj.Pokud chceš obzvláště velký výtěžek,přidej do 10 l kvasu kilo cukru a důkladně promíchej.
Kvašení při pokojové teplotě trvá asi 5 týdnů.Delší kvašení nemá smysl,zhoršuje kvalitu.Pokud kvasíš v sudu,dej dovnitř pytel PE na odpady a po naplnění důkladně uzavři.
JABRAKA
Kvašení jablek tvá asi 3 měsíce, tzn., že klidně můžete odvézt vše najednou. Jablečný kvas může ležet i půl roku a pokud je v klidu a v uzavřených nádobách, nic se mu nestane. Co se týče letních jablek tak z toho nic moc nevypalite. Mají velmi malou cukernatost. Klidně přidejte cukr, a to tak, že jej rozpustíte v teplé vodě a tímto roztokem zalijete kvas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.