Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám orchidej phalaenopsis, nevím si s ní rady. Má pouze jeden stonek, který je zastřihlý nad 2. očkem. Listy vypadají celkem normálně, jen se mi zdají trochu povadlé. Hlavní problém je v tom, že jsem orchidej přesadila, jelikož jsem viděla, že přišla o všechny své kořeny, asi jsem ji příliš zalévala. Teď je orchidej naprosto bez kořenů. Srdíčko vypadá trochu nahnile, je možnost ji nějak zachránit?
Děkuji za radu.
Andrea
Nemáte co ztratit, takže odřezat ten zbylý květní stvol až dolů,sehnat si ve zverimexu hobliny a tu rostlinu posadit na ty hobliny, které navlhčíte, to celé můžete udělat do igelitového sáčku, ale nezavírat nebo stačí i květináč z plastu s propálenými otvory po krajích, který po okraj naplníte těmi hoblinami a rostlinu nahoru jen posadíte a budete se snažit udržovat je vlhké, ale nepostřikovat jen konvičkou zalít a přebytek vody ihned vylít ven, trvá to nejméně rok, ale jde to, u toho srdíčka pokud to začíná hnít odříznout až na zdravou tkáň, Phalenopsis pokud přijde o střed je schopný si vytvořit nový. Ještě jednou ,ale upozorňuji nesmíte rostlinu rosit.Nesmí vám nikde stát voda.Přeji hodně štěstí a ať sde daří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.