Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr sekačky

Od: udo* odpovědí: 2 změna:

zdravím,

Dosud jsem provozoval starší sekačku bez současných "vymožeností", které moderní sekačky mají, takže s tím nemám zkušenost a těžko se mi vybírá nová. Nechci utrácet zbytečně za něco co případně nevyužiju. Můžete někdo poradit co z moderních vlastností se řekněme velmi hodí a co je spíše už luxus? Budu sekat pozemek kolem rod.domu 45x40m, převážně v rovině a místa kam se např. nedostanu sekacím traktůrkem. Např. pojezd se mi zdá poměrně zbytečný (zatím sekačku ustrkám bez problému :) ) a také boční výhoz nevím jestli pro mě má nějaký smysl. Pokud bych chtěl to co jsem používal dosud je cena cca až o 4000Kč nižší, ale na druhou stranu jsem ochoten zaplatit víc pokud to má smysl. Váhám třeba mezi nákupem sekačky Vari ABG 495 a 575. Rozdíl je podle popisu v možnosti dobrého výhozu i mokré trávy u ABG 575 což vidím naopak jako celkem smysluplné. Budu rád když se někdo podělí o zkušenosti. Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

milana*
hodnocení

0x

pojezd si kupte, bez pojezdu je to na prd, na výhozy se vy*erte, stačí obyč do koče

hodnocení

0x

Určitě bych vybral s pojezdem a s mulčováním. Oboje vám ušetří dřinu. Pojezd umožní, že sekajdu nestrkáte, spíš za ní poslušně klusáte. Mulčování rozdrtí trávu na drobné kousky, které časem vyhnijí, není třeba ji uklízet. Zvlášť lze zakoupit nemulčovací nůž, s tím je možné sekat do koše, to kdybyste trávu potřeboval třeba na krmení kozy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]