Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přežití přísavníku při zateplování domu

Od: martusena* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Pěstuju na balkoně Přísavník pětilistý.Nádherně se rozrostl,v současné době je nádherně červeně vybarven..Mám však problém.U nás na bytovce bude probíhat revitalizace-zateplování polystyrenem.Máme vyklidit vše,co je a roste na balkonech.

Chci se zeptat jak nejšetrněji tento Přísavník uchovat a kde ho mohu umístit teď před zimou,tak aby nezhynul.Chtěla jsem ho ostříhat a uchovat v místnosti v bytě při teplotě do 20 st.Je to možné?Nebo jaké jsou jiné možnosti?..Předem děkuji za odpovědi.

Hezký den MartinaV.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Sestříhejte ho celkem nakrátko, nechala bych od země maximálně 30 cm, možná jen 20. Zimu by měl bez problémů přežít venku, jestli ho máte v nějakém větším truhlíku, nemusíte ho ani zateplovat, přísavník pětilistý je velmi odolná a životaschopná rostlina. Uvnitř by asi předčasně narašil a do dalšího vegetačního období by byl oslabený.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Pokud ho sestříháte a dáte na místo, aby při zednických pracech nepřekážel, můžete ho nechat na balkoně. Je ziměodolný a víc by mu asi vadilo přezimování v teple. Běžně si tohoto psího vína nikdo nevšímá a z jara opět vyrazí nové výhonky.

doplněno 19.09.10 12:08:

Teda, Limetko ...*bum*, takhle mě předběhnout.

martusena*
hodnocení

Díky za odpovědi...Já jsem se ale ptala právě z důvodu toho,,že tady u bytovky nemám zrovna dvakrát možnost tento Přísavník uchovávat venku,,Tak se spíš ptám jak velké zlo bude...uchovat ho přes zimu v místnosti...

Píšete,že může začít rašit...Mám ho nechat tedy někde spíš ve stínu nebo u okna?..Nebudu mít asi opavdu možnost ponechat ho venku...Díky M.

sebod*

doma ho nenechávejte. Opravdu ho to oslabí. Zeptejte se někoho známého, jestli byste si k němu ten přísavník na zimu nemohla dát. Třeba na zahradu apod.

Na chodbě domu ho nemůžete nechat?

doplněno 19.09.10 12:35:

no, na tom Vašem balkoně nebudou pracovat denně. Domluvte se s pacovníky, kteří tam budou dělat. Na těch pár dní, kdy budou u Vás na balkoně, tak přísavník šoupnete domů. Jinak bude na balkoně. A možná že za lahev něčeho dobrého k pití, nebude na tom balkoně vadit ani při samotné práci *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]