Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Pěstuju na balkoně Přísavník pětilistý.Nádherně se rozrostl,v současné době je nádherně červeně vybarven..Mám však problém.U nás na bytovce bude probíhat revitalizace-zateplování polystyrenem.Máme vyklidit vše,co je a roste na balkonech.
Chci se zeptat jak nejšetrněji tento Přísavník uchovat a kde ho mohu umístit teď před zimou,tak aby nezhynul.Chtěla jsem ho ostříhat a uchovat v místnosti v bytě při teplotě do 20 st.Je to možné?Nebo jaké jsou jiné možnosti?..Předem děkuji za odpovědi.
Hezký den MartinaV.
Sestříhejte ho celkem nakrátko, nechala bych od země maximálně 30 cm, možná jen 20. Zimu by měl bez problémů přežít venku, jestli ho máte v nějakém větším truhlíku, nemusíte ho ani zateplovat, přísavník pětilistý je velmi odolná a životaschopná rostlina. Uvnitř by asi předčasně narašil a do dalšího vegetačního období by byl oslabený.
Pokud ho sestříháte a dáte na místo, aby při zednických pracech nepřekážel, můžete ho nechat na balkoně. Je ziměodolný a víc by mu asi vadilo přezimování v teple. Běžně si tohoto psího vína nikdo nevšímá a z jara opět vyrazí nové výhonky.
doplněno 19.09.10 12:08:Teda, Limetko ..., takhle mě předběhnout.
Díky za odpovědi...Já jsem se ale ptala právě z důvodu toho,,že tady u bytovky nemám zrovna dvakrát možnost tento Přísavník uchovávat venku,,Tak se spíš ptám jak velké zlo bude...uchovat ho přes zimu v místnosti...
Píšete,že může začít rašit...Mám ho nechat tedy někde spíš ve stínu nebo u okna?..Nebudu mít asi opavdu možnost ponechat ho venku...Díky M.
doma ho nenechávejte. Opravdu ho to oslabí. Zeptejte se někoho známého, jestli byste si k němu ten přísavník na zimu nemohla dát. Třeba na zahradu apod.
Na chodbě domu ho nemůžete nechat?
doplněno 19.09.10 12:35:no, na tom Vašem balkoně nebudou pracovat denně. Domluvte se s pacovníky, kteří tam budou dělat. Na těch pár dní, kdy budou u Vás na balkoně, tak přísavník šoupnete domů. Jinak bude na balkoně. A možná že za lahev něčeho dobrého k pití, nebude na tom balkoně vadit ani při samotné práci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.