Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Feferonky uvadaji

Od: kolik* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, potreboval bych poradit,zasadil jsem seminka feferonek a naklicili,pote jsem je zasadil do truhliku a zacalo to krasne rust ale problem nastal nyni kyticky jsou krasne a kvetou jako prokopnuty je tam strasne moc kvetu a kazdy den je nejaky kvet uschly a do par dnu odpadne a tim padem nevyroste z nej nic.

otazka je jak zabranit odpadavanim kvetu a usychani?

prikladam foto pro lepsi predstavu.

kvete mi to krasne a mam z toho radost ale aby se taky neco urodilo! pomozte prosim.

Feferonky uvadaji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Kdepak ten truhlík máte? Jestli doma za oknem, tak vám květy nemá co opýlit, takže buď štětečkem přenášet pyl z kvítku na kvítek nebo šup s truhlíkem na balkon, kde se o to ještě stihne do konce sezony postarat hmyz. Rostlinky máte nádherné, klobouk dolů. Ale je pozdní léto, uvidíme, jestli ještě něco vypěstujete...

kolik*
hodnocení

Ano mam ho doma za oknem a asi to tim bude asi je potrebaje opylovat ale vubec me to nenapadlo,zkousel jsem je prstem opilovat a pil tam je ale nenapadlo me ze je to dulezite je mit opylovane.jinak dekuji za kompliment a pro upresneni dodam ze seminka byly zasazene pred 2 mesici a nyni uz tam 2 jsou a myslim ze alespon ty 2 sklidim.

treba

zdravim, chtěl bych začít taky s pěstováním feferonek v bytě, můžete mi poradit jak na to nebo kde alespon koupm dobrou knihu o tomto pěstování.díky

Není třeba si kupovat knihu. Koupíte si semena feferonek, ktreré chcete pěstovat - malé čilli papričky, zvonečky, kulaté, pálivé kozí rohy, atd.. V lednu nebo únoru vysejete semínka do výsevního substrátu, mírně zalijete a v teple necháte vyklíčit. Po vzejití mají rostlinky nejprve 2 děložní lístky a pak pravé. Až narostou 2-3 pravé lístky, tak je po jednom přepikýrujete (vysadíte) do malých květináčků (kelímků s otvory) do substrátu pro pěstování zeleniny, nebo zahradního. Pokud mají moc dlouhé kořínky, můžete je bez obav zakrátit až o jednu třetinu, čímž podpoříte lepší růst kořenů. Potom necháte feferonky dobře zakořenit a až budou větší, tak je přesadíte do většího. Pokud semena budete přelévat, tak vám nevzejdou, ale shnijí. Přeji úspěch v pěstování - je to jednoduché.

kolik*
hodnocení

jeste jedno foto

Feferonky uvadaji #2

lenka5303000
hodnocení

0x

Podle obrázku máte v truhlíku hrozně málo zeminy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]