Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostlina, která snese šero

Od: elda* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

existuje nějaká pokojová rostlina, které nevadí šero? Chtěla bych si takto oživit kuchyni, ale bohužel tam není okno.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

potos nepotřebuje moc světla, ale nebude mít žíhané listy, pouze zelené. taky jsem ho pěstovala v předsíni, kam pronikalo jen minimum světla z kuchyně a přesto se mu dařilo

pepane*

;)A co třeba Zamioculkas?Ten já pěstuju v rohu pokoje a daří se mu.

Umístění

Polostinné až zcela stinné místo. Teplota celoročně pokojová.

plantica.cz/...

binka*
hodnocení

0x

Ano, existuje. Umělá *smich*.

Ne teď vážně, zkuste lopatkovec, nebo mám dobré zkušenosti s aglaonemou. Lopatkovec je k mání i v mini formě, aglaonema je trochu větší, záleží, kolik máte místa.

pepane*

binko, ale ve tmě bude mít lopatkovec zelené květy a né bílé.:D

hodnocení

0x

Pothos také nemusí mít moc světla, bilbergie, tu mám v koutě na chodbě a dokonce každoročně kvete. I různé druhy voděnky, ty můžete mít jen ve vodě.

limetka*
hodnocení

0x

Aby tam byla trvale, taková neexistuje, ale můžete zkusit pořídit nějaké dvě stínomilné rostliny a střídat je - jedna bude na nějaký čas v kuchyni, druhá někde na okně "v ozdravovně" a po čase vyměnit.

inulina*
hodnocení

0x

Také nemám v kuchyni okno, dopadá tam částečně světlo z obýváku a pěstuji nahoře na lince (kde je světla opravdu minimum) Šplhavník jiho2.ceskestavby.cz/... a tchýnin jazyk jiho2.ceskestavby.cz/... , ten vydrží opravdu všechno. ;) Také mi v tmavém prostředí vydrží i čínská růže (Ibišek) jiho2.ceskestavby.cz/...

marenka74*
hodnocení

0x

Taky pěstuju tchýnin jazyk,moc světla zrovna nemá,jeden z nejdelších listů měří 1.20 m a v létě měl dokonce 4 pruty plné květů.Moc doporučuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]