Mám doma v kuchyni pažitku v květináči a chtěl bych ji mít i nadále Co s ní, aby mi vydržela přes zimu? Musí se nějak přesadit, uložit do tmy Díky za radu...
Teoreticky neni duvod proc ji prezimovat (muzes ji mit cely rok v kuchyni)... pokud presto chces, dej ji proste na balkon nekam do zavetri (ne na parapet - promrzla by!) a nechej ji tam. Je dulezite, aby nikdy hlina uplne nevyschla!
i kdyz je zima jako kdyz prasti, tak musi mit prisun vody, ale neprehanej to!
Ahoj Hary, já mám pažitku během roku na zahrádce, jak roste tak stříhám, pěkně nasekám a dám do mrazáku, a mám na celou zimu jako čerstvou. Myslím si, že když jí budeš mít v květináči celou zimu, někde doma, že tě hodně zeslábne a nic moc z toho nebude, potřebuje si odpočnout. Jestli jí chceš mít i přes zimu v kuchyni, tak bych tě radila jí přesadit do nové země, a mít ji někde blízko u světla, nejlépe na okně, snad dožije jara.
harry potter*
Ahoj a Díky Nechci pažitku z mrazáku, chci čerstvou přece... Právě, že se mi zdá, že v tom květináči slábne a přesazovat pažitku teď (?) * Nejsem znalec... Ale asi i to nakonec zkusim. Pokud to nepřežije, nedá se nic dělat. Každopádně díky za radu! Měj se skvěle...
Pokud más možnost a nechceš mít žádné starosti, tak ji dej na záhon a nic řešit nemusíš. Na Jaře si ji vyryješ a dáš zpátky do květináče. Je to nejsnadnější a má největší šanci na přežití.
harry potter*
No jasně, možnost by byla... Ale kde pak vezmu doma v kuchyni čerstvou pažitku, která je stále při ruce To je to! Asi to prostě zkusíme vydržet do jara a když to nezvládneme, koupim si pak novou
pažitce se nejlíp daří na zahoně.Na jaře vždy přesadit,rozdělit trs na menší a dát na jiné místo,dobře prohnojené.V květinači je to trochu problém,ale dá se to.Musí mít dosstatek prostoru pro kořeny a v misce stale vodu.doma je lepší ji přesazovat dvakrát ročně,aby se ji dařilo.
harry potter*
Díky A pak že to doma nejde... Ale kdy tedy tu pažitku doma nejlépe přesazovat a jak? Do většího květináče, nebo do dvou / rozdělit...
laden*
lepší je aby byla v trsech o pruměru asi 5cm a dostatečný květináč aby dostačoval na kořeny.jak mu přestane dostačovat tak je to špatné.Kdy přesazovat?tak to zas až tak nerešim,když uznam podle hlíny nebo že mu neco je tak přesazuju
harry potter*
No tak jo Díky... Koukám, že z toho tady už je docela slušná"pažitkárna" Ta moje zatim"drží"a fuguje, chutná...
A co takhle varianta pořídit semeno pažitky, nachystat několik květináčků (nebo kelímků od jogurtu) se substrátem, postupně vysévat, nechat růst a postupně spotřebovávat? Co zbude je možné vysadit na zahrádku - tedy na jaře - a nebo prostě vyhodit. Hodně zdaru.
ja som mala pazitku na balkone cez rok som ju vzdy ostrihala a to som dala na chleba a ziedla som ju a v zime som ju nechala na balkone nic som snou nerobila a ona sa na jar zase prebrala a rastla dalej.MOja pazitka fungovala takto ale ako ta tvoja vsak ju rozsad a vyskusaj.
tilka
Připojím se k pažitkárně. Mám koupený petrželák, v otvorech mám čtyři petržele, nahoře mám nasazenou pažitku, kterou jsem koupila před měsícem v obchodě jako rychlenou. Květináč mám na okně, zalévám a koření roste.
OT: Mám ještě jeden petrželák a do toho si chci dát o víkendu frézie, tak držte palce, ať vykvetou.
sis*
Prosim o radu..vysela jsem si na parapet pazitku s petrzeli...petrzelek vyklicilo aspon deset, pazitky jen pet rostlinek...tak a ted nevim,jestli pet rostlinek bude dost na to,abych ji mohla sem tam pouzit v kuchyni. Vim,ze se rozrustal..jen nevim,jestli pet je dost na to,aby z toho byla nejaka miniuroda, dik predem za pomoc.
al bunda*
Vysej si toho zvlášť do květináče více. Pět rostlinek Ti nebude na používání v kuchyni stačit a semena pažitky koupíš za pár korun. Nebo si pořiď už vypěstovanou pažitku v kelímku nebo květináči. Občas se to prodává... Pažitka není náročná na pěstování. Hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.