Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co přidávat do sušených hub pro uskladnění

Od: donislav* odpovědí: 7 změna:

dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se má něco přidávat do sušených hub již uskladněných třeba ve sklenici. Slyšela jsem to v rádiu, bohužel jsem nezaslechla co by to mělo být. Snad nějaké koření - bobk.list, celý pepř či nové koření? Ví prosím někdo?

Děkuji za odpověĎ.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto jsem v rádiu neslyšela, ale táta dával sušené houby na jednu noc do mražáku vydezinfikovat. V igelitovém sáčku a pak teprve přesypal do sklenice, ve které vydržely do spotřebování. *jasne*

lenka5303000
hodnocení

0x

Já přidávám do sušených hub do sklenice mletý pepř a nikdy tam nejsou žádní škůdci.

karina*
hodnocení

0x

donislav, já nepřidávám nic. A nikdy se mě nezkazily. Karina

lidka*

Ani já nedávám nic do sušených hub. Hlavně musí být sklenice dobře uzavíratelná a houby správně usušené. V žádném případě nesuším houby červivé. A když už bych přidávala pepř, asi bych použila pepř celý a ne mletý. Účinek jistě stejný a v případě potřeby se dá bez problému odstranit. *placni*

dzoui*
hodnocení

0x

mletý pepř na dno nádoby a jeden dva bobkové listy a nikdy se nám nestalo, že by v houbách byli nějaké potvůrky :)

pepane*

;)Můžete vyzkoušet sušené houby s bylinkami - umleté sušené houby smíchejte s rozemletými sušenými bylinkami (celerová nať, saturejka, bazalka, libeček).

Tuto směs přidávám do polévky několik minut před ukončením varu, polévka tak získá vynikající chuť. Tuto směs lze přidat i do guláše, sýrových omelet, do omáček na těstoviny apod.

limetka*
hodnocení

0x

Záleží na tom, do jakého jídla pak budete směs přidávat - v tom případě si můžete namíchat více libovolných směsí. Ale není jednodušší nechat houby samotné a dalším kořením pak dochucovat konkrétní jídlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]