Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi pryšec neroste jak má?

Od: cituska* odpovědí: 4 změna:

Dostala jsem sazeničku pryžce,ale neroste do výšky jako mateční rostlinka.Roste tak jak na přiloženém fotu.Děkuji*nevi*

Proč mi pryšec neroste jak má?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Zpočátku je to u mladé rostliny normální, pokud mu chcete pomoct do výšky, odlomte spodní listy na hlavním kmínku a pokud jsou tam vedlejší větvičky, odřízněte je a vytékající mléko zlehka osušte. Já tem svůj naopak zastřihuju, aby tak do výšky "nevalil" a mám z něj tím pádem hezky rozvětvený stromeček.

sebod*

Limetko, mě se takhle rozvětvují opravdu jen ty poškozené. *nevi*. Rozdávám je známým tak ve výšce cca 0.3 m a všechny s jedním výhonem .

cituska*
hodnocení

Limetko,děkuji.Také ho raději nechám tak aby byl košatý.snad bude pěknější naž ten dlouhý kmen z kterého mám svou sazeničku.*klik*

sebod*
hodnocení

0x

Vypadá to tak, že když byla rostlinka malá, tak ji zaschnul vrchol(nebo se ulomil) Potom se stane to, co na obrázku. Pryšec začne vůst z tkz, spících oček. Neroste do výšky, ale vytvoři několi větví. Vybertu tu nejvhodnější a ostatní ulámejte. ta ponechaná už do výšky poroste :)

doplněno 14.09.10 11:33:

růst.,,.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pryšec

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]