Nejste přihlášen/a.
DOBRÝ DEN
MÁM PROSBU, ZAČALY MI SCHNOUT TUJE. BYLY METROVÉ MÁM JE ZASAZENÉ ROK. MĚLY DOSTATEK ZÁLIVKY I HNOJENÍ.
Dobrý den, právě jsem dokončil postřik tují na zhradě, protože mi hnědnou. Máme SMARAGD druhým rokem. Může se jednat také buď o plísně, anebo o malý hmyz. V zahradnictví mi vždy tvrdili, že jde o normální jev, ale rostlina v 90% vždy kompletně zašla. Na plísně mi pomohlo DITHANE, nebo KUPRIKOL a na hmyz by mělo pomoci např.FAST K. Tyto postřiky jsem zkoušel a byly účinné.Taky by mohlo pomoci zálivku hořkou solí ( k dostání např. BAUHAUS, nebo přímo v nějakém zahradnictví).Tak Vám přeji ať Vám to pomůže.
Občas se stane, že na zahradě byly kdysi provedeny terenní úpravy. Např. při bourání stavby či opravách byl nepotřebný materiál (ci hly, omítka apod) uložen někde na zahradě a překryt zeminou. A když se zde zasadí thůje, tak časem začnou hynout . Kořeny se dostanou k tomuto materiálu, kde je vápno a to jim nesvědčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.