Nejste přihlášen/a.
Mám na zahradě Zlatý déšť, protože vypadá krásně jen 14 dní v roce pak je to jen "roští", rád bych tam dal něco jiného.
Existuje nějaký keř, stromek atd. co je hezké alespoň od jara do podzimu.
Předem upozorňuji, nejsem žádný Mičurin, musí to být něco nenáročného. Díky za rady.
Jestli máš opravdu Štědřenec, dej tam místo něj Forsythii, když to kvete, tak to vypadá podobně a je to skoro plevel...
Tak jsem na to koukal na strýčkovi G a vypadá to hodně podobně. Nebude to zase kvést jen 14 a pak z toho bude podobné koště?
Každý keř je KOŠTĚ, když zrovna nekvete. Neznám přesně Tvoji prioritu hodnot, možná by se dal za "určité" peníze sehnat keř, který kvete po celý svůj (i náš) život...
... ale plevely kvetou déle...
Přesně tak.
Nicméně taky máme zlatý déšt´ , ale jako koště mi pak nepřijde, ale to je věc názoru.
Zkuste jasmín-mám 4 jasmíny na zahradě, když odkvetou, tak vypadají celkem úhledně.
Za mně teda doporučuji pak jako další možnost jasmín.
Ještě máme dvě vistárie, ale to je už zase jiný druh -to není keř, ale spíše lezoucí kytka a krásně kvete, teda bude))máme je zatím druhým rokem, takže ještě nekvete.
Tak já třeba říkám "zlatý déšť"forsythii - není to sice úplně správně, ale je to dost rozšířené. A pokud autor tvrdí, že mu keř kvete tak 14 dní, a potom je z něho koště - mám podezření, že má na mysli právě forsythii. Ale možná se pletu.
štědřenec garten.cz/...
forsythie priroda.cz/...
Jsou keře, které kvetou od jara do podzimu. Jsou to mochny. V poslední době poměrně oblíbené městskými zahradníky, jsou na mnohých veřejných prostranstvích. Problém je, že kvetou velmi málo, když je míjíte a nevíte, o co jde, přemýšlíte, jestli ten keřík s několika málo kvítky právě rozkvétá, nebo už odkvétá. Osobně bych v každém případě dala přednost keři, který kvete sice krátkou dobu, ale je květy doslova obalen.
Nebo bych vybírala něco "jedlého", třeba rakytník, v případě stromku třeba višeň nebo jeřáb...
Mochna je nádherná.
Ze stromů mám moruše, ale ne ty zakrslé a převislé, ale máme ty klasické stromy. Pak máme mišpuli německou , dva jedlé kaštany, meruňku, jedlou jeřabinu ,švestku, hrušku, oskeruše se mi nepodařilo dopěstovat a ještě máme na zahradě nádhernou břízu a vrby...
Trošku jsem odbočila mimo téma, omluva.
Are. Na takhle položenou otázku se nedá odpovědět. Co je kolem toho keře? Myslím jak rostliny, tak třeba plot - zeď atd...
doplněno 14.06.13 10:59:Nehledej, co kvete a má to zelené listy. Bude to vynikat jenom v době květu. Dej tam keř s panašovanými listy (to jsou listy zelenobílé, zelonožluté). Nebo něco, co má listy do zářivé žluté. Bude to před těmi tůjemi dobře vypadat celý rok. Já pro tenhle účel doporučuji např. svídu. Když vybereš kousek, který má listy dobře vybarvený, tak to bude vypadat suprově
doplněno 14.06.13 11:06:žluté listy : Spiraea japonica Golden Prices, Spiraea x bumalda Gold Flame, Euonymus fortunei Sheridan Gold, Philadelphus caucasicus Aureus, Viburnum opulus Aureum, Sambucus racemosa Aurea odkaz z www.zahrada.cz
To víš, já a pěstování rostlin, tyto geny jsem nějak nezískal. No déšť je umístěn u plot, dalo by se téměř říct, že skoro v rohu. Za plotem jsou z obou stran tůje, ktéré si tam vysadil jeden i druhý soused Ty z boku zahrady jsou zatím malé cca do 0,5 metru, druhý soused je má asi 4-5 metrů vysoké. Nijak je neudržuje do jaké výšky je nechá netuším. Prostě je to taková zelená stěna, kterou jsme se ženou chteli rozrazit. Jak jsem psal, když déšť kvete je krásný, ale jak odvete je to zelený keř před zelenou stěnou a pak tam vypadá jak "koště", které se tam náhodně vyskytlo. Moje představa j něco bodobného jako třeba buxus keré má žluté lístky, akorát nějaký velký cca 2 metrová "koule". Nebo něco podobného co před tou stěnou vynikne, alespoň přes to léto. Koukám na to přímo z pergoly a takhle se mi to prostě mo nelíbí. Když píšu zahrada, tak se jedná spíše o městskou zahrádku cca 14x8 metrů.
Ještě jsem neprojel všechny rady, musím pužít strejdu G. abych viděl jak to vypadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.