Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat olivovník?

Od: limetka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, z dovolené jsem si přivezla odkopky několik století starého olivovníku, částečně na nich byly i kořínky. Vypadá to, že se chytly. Máte někdo zkušenost s přezimováním tohoto druhu? Teoreticky vím, že asi světlá a chladná místnost, ale má to vůbec šanci na úspěch? Uvítám rady z praxe. Díky předem Limetka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

2x

Přezimovala jsem olivovník ve skleníku, kam dávám muškáty, oleandry, fuchsie. Teplota kolem 5-8 stupňů. Zálivka podobná, čili spíš míň. Vydržel.

hodnocení

2x

Máte pravdu. Je to ideální rostlina do zimních zahrad - jediná důležitá podmínka je, že hlína nesmí nikdy úplně vyschnout! Pak je úspěch jistý!

limetka*

Děkuji vám oběma - strejcova informace je pro mne překvapivá, myslela jsem, vzhledem k podmínkám, ve kterých roste ve Středomoří, že právě naopak by kořenový bal neměl být trvale vlhký. No třeba se přezimování podaří, uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]