Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uskladnění česneku

Od: magdalenabradacova* odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu, jak uskladnit na zimu domácí česnek.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Mrkněte se tady:

zahrada.cz/...

cesnek
hodnocení

0x

V temnu ,chladu a suchu.A hlavně musíte uskladnit kvalitní palice.Včera jsem byl zrovna u nás na tržnici a co tam prodávají je někdy k pláči.Paličky nesmí mít plíseň.Stoužky nesmí být zahnědlé ani hnědé skvrnky./jsou vidět od kořínků/

1jara*

Velice důležité je, aby česnek před uskladněním, byl naprosto sýchý.

doplněno 05.09.10 13:16:

Samozdřejmě suchý. Nevím něco (klávesnice) blbne.

Klávesnice neblbne. Prostě ste zavadil o vedlejší písmeno. To se stává.

mkat*
hodnocení

0x

Riadne ocisteny necham vyschnut ,potom ho dam do sacku(ako sa predava cibulka sadzacka ,taky dierovany)a zavesim do pivnici.Vydrzi do noveho.

lidus*
hodnocení

0x

Vytrhám, otřepu hlínu a upletu věnce a takto zavěsím na sýpku na chalupě, do paneláku si vozím po pár paličkách a i tak mi tu někdy nějaká strouchnivý.

hodnocení

0x

S tímhle mám také problém. Ve sklepě máme teplo a vlhko, ve zděné spižírně také nevydrží. Pokoušela jsem se nechat palici na stonku a dát jakoby do vázy, palice jen tak v košíčku, v krabičce v ledničce, ve věnci, palici rozebranou a ve sklenici v ledniče. A všude to dopadlo fatálně. Scvrkl se nebo začal růst.Rozebraný na mražáku, ve skleničce v oleji, v soli.*plac*Nic moc.Tak jsem smutná a pokud to jde, tak mám náš z trhu a pak musím ten šikmooký, podivně smradlavý a beztak plný chemie z Číny.

lidus*

Já to tak mám se vším, vozím z chalupy po troškách cibuli, brambory, zeleninu a jsem ráda, že týden to tu v teple panelákové spižírny v kuchyni vydrží. V garáži tam zase mrzne a tak ani to nebylo dobré řešení. Není nad náš česnek a nejlíp modrý paličák ale když už tak než Čína to raděj ten Španělský. Letos dík počasí je to špatné, česnek i brambory menší než jiné roky a dost kazů.

honzina*
hodnocení

0x

Skladuju ve spíži, kde teplota neklesne pod 15 st, na delších stvolech, ve sklenici nohama vzhůru, jako kytku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]