Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Puget růží 20ks vs sudá lichá

Od: john* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu celkem důležitou věc. Moje přítelkyně oslaví 20. narozeniny a já bych ji chtěl dát puget 20-ti růží. jelikož jsem slyšel, že se dává pouze lichý počet růží, tak se chci zeptat, jestli to není blbé dát ji 20 růží? Předem děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radi*
hodnocení

3x

Za cenu 20 růží máte poctivých 10 kg bůčku! nechcete si to ještě rozmyslet? :)

sebod*
02.09.10 11:14

radi *palec**haha*

hodnocení

2x

Pan Guth-Jarkovský doporučoval, aby byl počet květů v darované kytici lichý (pokud není smuteční!). Není to ale nijak závazným pravidlem. Chcete-li přece dostát tomuto pravidlu, obejděte sudý počet vložením jednoho květu odlišné barvy. Já jsem to před pár lety řešil sedmadvaceti červenými a jednou bílou růží... Volte tedy 19 + 1...

hodnocení

2x

Určitě dejte 20 růží, když to má symbolizovat věk tak se dává přesný počet. Vyděla jsem kytici 50 růží a je to nádhera, akorát růže rychle zvadnou. Ale když si je dá přítelkyně zavčas usušit, bude se z kytice těšit hodně dlouho. Hlavně si vyberte dobré květinářství, aby byly růže čerstvé, dlouhý pobyt v chladících boxech jim nesvědčí, zažijí potom velký teplotní šok a rychleji vadnou.

doplněno 02.09.10 10:54:

Opravuji viděla, nějak jsem to přehlédla...

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, já bych to jako špatné neviděla. Divné by bylo, kdybyste dal třeba 4 růžičky, nebo 6, 8. Ale u 20? Z toho bude nádherná kytka a slečně uděláte radost.

doplněno 02.09.10 10:46:

Doplňuji - nechcete-li dát ten sudý počet (ten se totiž dává při pohřbech), nechte si udělat kytku z 19 růží. Anebo ať Vám poradí v květinářství. Možná, že na to budou mít jiný názor.

hodnocení

1x

Ano, dává se lichý počet květů, ale je-li jich více než 11, pak je to už lhostejné, je-li sudý nebo lichý počet. *hej*

sebod*

Jestliže dáváte k narozeninám dělat smíšenou kytici, dávají se dominantní květiny v lichém počtu. Dáva-li se však kytice např. pouze z růží dává se tolik květů, kolik je dotyčné roků. Samozřejmě nejvyšší počet je 30, protože přeci žádné ženě není nikdy více *haha*

Atrama má pravdu. Dejte pozor na výběr poupat. Ta nesmí být příliš zavitá - jsou podchlazená a již se více nerozvinou. Na plátcích poupětě nesmí být narezlé skvrny - to je nekvalitní zboží. Jinak pro zajímavost - i na květiny se vztahuje reklamace, takže když Vám květina doma uvedne dříve, než ji stačíte věnovat, tak můžete reklamovat.

Asi nás tu bude hodně, co budeme Vaší přítelkyni závidět takovou krásnou kytici*ua**slunce*

lidus*
hodnocení

0x

u malého množství-2-3-4-5 snad ale 20 jistě nebude poznat, zda je lichý nebo sudý počet. Vůbec bych se toho nebála.

marenka*
hodnocení

0x

No hlavně, když si vzpomenu na svých 20 let a popustím uzdu fantazii s tím, že by mi přítel přinesl pugét tolika růží, tak bych z toho měla tak šílenou radost, že by mě vůbec nenapadlo, že je jich sudý počet. *ua*

V tomto případě bych to opravdu neřešila. ;)

xxl
hodnocení

0x

Určitě to není blbé :) Věřím, že přítelkyně bude šťastná :) Já jsem před lety dostala také pugét růží (sudý počet), ale v tom množství to určitě nevadí, ale naopak to moc a moc potěší :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]