Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký rozdíl v kukuřici?

Od: roboot* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, mám tu dotaz. Abychom neškubali něco zbytečně. Jak poznám zda se jedná o kukuřici normální nebo krmnou? Tu co jsme ted utrhli , dá se jíst, je sladká ale ještě jsem ji nepovařili. Mám za to dobře, když si myslím, že krmná je tvrdá i na poli a jíst se nedá ani tak? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

asi takhle: na poli roste všude (na 99% plochy) kukuřice krmná, která se dá také jíst. Není tak sladká, šťavnatá a semínka jsou menší. Pokud si vypěstujete kukuřici sladkou, tak bude o 100% lepší... nemění to nic na tom, že i krmná rozhodně není na jídlo špatná :)

lidus*
hodnocení

0x

Každá se dá jíst, dokud není úplně tvrdá a vyschlá ale tzv. kukuřici cukrovou na poli nenajdete, má větší zrna a je sladká. Snadné pěstování, vyseju pár v zahradě a víc se nestarám a pak jen ořežu klasy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]