Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůně smrti - jaká je to rostlina?

Od: jojjka odpovědí: 9 změna:

Pokud si přičichnete k rsotlině zabíjete se. Jak se rostlina jmenuje?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

Ne, není to scifi, ani moje ponožky (i když je pravda že je měním vždy za týden *smich*). Četl jsem to v časopise 21. století. Když jsem se stěhoval z pokojíčku do pokojíčku tak se mi časopisy vytratili (někdo ho ukradl?). Byl to článek o třech nejprudších jedovatých rostlinách,

doplněno 29.08.10 23:06:

s ponožkama to byl jen vtip *smich*

marenka*

A nespletl jste se? Našla jsem rostlinu, jejíž květ zapáchá jako mršina. ;)

Titan Arum

re*
hodnocení

Né, ne ta to určitě neni (alespoň podle toho obrázku). Opravdu tam bylo psané že když si k tomu přičichnete tak můžete umřít. A roste to v ČR.

pepane*

Lýkovec jedovatý (Daphne mezereum) je prudce jedovatý keř z čeledi vrabečnicovité.

Otrávit se je možné dlouhodobějším vdechováním vůně květů, což může vyvolat bolesti hlavy a závratě.

cs.wikipedia.org/...

doplněno 29.08.10 23:20:

botanika.wendys.cz/...

re*
hodnocení

nejsem si jistý. Bylo tam napsáno že při přičichnutí nastává smrt. Nejvíce hrozí nebezpečí u dětí.

marenka*

A co Bolehlav plamatý? 21stoleti.cz/...

doplněno 30.08.10 13:11:

*ua*Super. *slunce*

re*
hodnocení

Skvělé! Moc díky. Je to opravdu bolehlav palmatý *ua*

pepane*

TIS ČERVENÝ - náš nejjedovatější strom: Nevoní, prudký jed ukrývá v jehlicích, kůře i semenech. Kupodivu růžové dužnaté tisinky jsou neškodné, někde se používají i na výrobu sladkého vína.Už ve středověku se nedoporučovalo pod tisem ani usnout, aby jedovaté výpary nešťastníka neotrávily.

21stoleti.cz/... (are není to ono?)

doplněno 29.08.10 23:46:

marenko, asi jich bude víc než se zdá.;)

cesmina*
hodnocení

0x

Kýchavice je také prudce jedovatá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]