Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lesni plody lohyne

Od: meri* odpovědí: 12 změna:

Jsou lohyně boruvky nebo ne vi to někdo z vas predem dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Tohle jako borůvka opravdu nevypadá

Lesni plody lohyne
meri*
hodnocení

Moc děkuji nasbirala jsem letos sileně boruvek ai prodavala dnes ted v podvecer mijedna babca prinesla zpet po tydnu ze to nejsou boruvky prinesla je zmrazene ze je nechce aže to jsou lohyně nastesti jich nebylo moc sbiram to od svych 10 let a jeste jsem se stim nesetkala jsem mo rada ze jste mi vcas odpovedela asi bych sni nespala podotykam je ji 80 preji dobrou noc

jabraka*

Toto je hlohyně šarlatová.

JABRAKA

sebod*

Jabrako, to na obrázku NENÍ hlohyně šarlatová. To je hloh obecný :)

jabraka*

Asi ano,moc jsem obrázek nestudoval.hlohyně je mnohem bohatější na květ a plody.

JB

jabraka*
hodnocení

2x

Rostlina se jmenuje Borůvka bažinná nebo také Vlochyně bahenní.Je přechodem mezi borůvkou a brusinkou.Roste na rašeliništích a vlhčích místech vrchovišť.Při pozření většího množství vyvolává žaludeční a omamné potíže,doprovázené zvraením a závratěmi.Obsahují glykosid arbutin a anthocyanin uliginosin.

Sám jsem ji několikrát zkoušel jíst a ani po dvou hrstech jsem nic nepocítil.

JABRAKA

meri*
hodnocení

Tak ona se jmenuje vlochyně jato dnes zjistila v praci od děvčat ze ta boruvka je navrch modra a uvnitř bila tak se neda za tuto zamenit je to tak a nebo ne jinak moc děkuji

jabraka*

Skutečně se dost dobře rozezná.Borůvka má bobuli modrou při rozkrojení v celé hmotě.Vlochyně má jen modrou,silně ojíněnou slupku.Uvnitř je bez barvá dužnina.Bývá i trochu větší.

JABRAKA

hodnocení

0x

Máte asi na mysli hlohyně. Naštěstí nejsou jedovaté, pouze nejedlé :(

sebod*

meri. Tak od Tebe bych boruvky teda nechtěla :D. Píšeš, že je sbíráš už hodně dlouho . To tam pokaždý přidáváš hloh? No, fakt je, že se k němu nemusíš tolik shýbat, jako k boruvčí. Na druhou stranu zase píchá *sok*. Hele, zkus do toho přidávat trnky, to je lepší. Letos jich je hodně, trhání docela přibývá, barvu a tvar mají skoro jako boruvky.,.,., A kupující si z toho může udělat boruvkovo-trnkový víno *ua*

Musím uznat, že vlochyni bahenní bych si asi byla schopná s borůvkou splést.

Lesni plody lohyne #2

Borůvka vypadá fakt dost podobně:

Lesni plody lohyne #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]