Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostlinka z Turecka

Od: verkoldruvky* odpovědí: 25 změna:

Vnuk dovezl z dovolené semínka.Dokonce mi vyklíčila a mám z nich krásný keříček. Ale co to je.Jak pěstovat?

doplněno 19.08.10 21:30:

Ráda bych doplnila fotečku,ale nevím jak na to.jsem začátečník v práci na počítači.Potřebuji návod.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Bez fotky Vám asi nikdo neporadí. *zed*

pepane*
hodnocení

0x

*klik*Nahoře klikněte FAQ tam jsou užitečné rady.
Jak můžu vložit obrázek k otázce nebo odpovědi?
Napište text otázky nebo odpovědi a před stisknutím tlačítka VLOŽIT zatrhněte volbu CHCI VLOŽIT OBRÁZEK. Po odkliknutí vložení otázky (odpovědi) a jejím uložení Vám bude nabídnut formulář pro výběr a odeslání obrázku.

lidus*
hodnocení

0x

To jste na tom jako já, ale mě tu dobří lidé poradili. Zatrhněte chci vložit obrázek, pak vyberte foto co máte v PC a je to. No a když se nezadaří tak se zeptejte vnuka jak na to.

cituska*
hodnocení

Děkuji za radu,snad se fotečka povede. jedná se o dvě krajní rostlinky.

cituska*
hodnocení

Snad se povede druhý pokus,jinak to vzdávám.Počkám na radu vnuka

Rostlinka z Turecka
cituska*
hodnocení

Třeba to tak bude,kvete také a přezimuje venku?

lidus*
hodnocení

0x

Nejsem zahradník ale není to Blahočet ztepilý? Také se mu říká Aureálie (tak nějak).

Araukárie, pokojová jedle. Nevím ale, jestli jsou to ty rostliny na obrázku, připadají mi spíš jako kapradiny.

doplněno 21.08.10 13:51:

Jehličí je měkké, nepíchá, a větvičky jsou hodně ohebné.

doplněno 21.08.10 13:53:

Navíc rostliny na obrázku tazatelky nemají typickou "jehličnanovou" špičku. Spíš to vypadá jako palmičky.

Rostlinka z Turecka #2
cituska*
hodnocení

Podle přiložené fotografie,to nejsou mé rostlinky,ty jsou jemné, ale na kapradí, roste stále jeden stonek pořád výš a výš.*hi* Čekám další rady.*ee*

lidus*

Pokud nevím, tak v Brně zajdu do botanické zahrady nebo do Čtyřlístku a tam zatím vždy poradili. Nemáte v okolí něco podobného?

cituska*
hodnocení

Nic podobného na Opavsku nemáme,ale díky .:)

lidus*

Nový Dvůr? je tam arboretum.

doplněno 21.08.10 18:05:

mailto:arboretum@cbox.cz Zkuste poslat foto a požádat o určení rostliny.

cituska*
hodnocení

:)Tak jsem to zkusila,schránka již neexistuje,ake mají jinou :arboretum@szmo.cz,kdyby bylo třeba.Tak jsem jim to poslala.Ale ješte doplním,semínka byla malá jakoby okřídlená,ale vnuk mi dnes poslal foto/příloha/ty semínka byly v tobolce a to jsem ani nevěděla*ua*

Rostlinka z Turecka #3
lidus*

cituska-dejte vědět až budete vědět co to je.

xxl
hodnocení

0x

Mohla by to být Jacaranda.

xxl
hodnocení

0x

Ještě přikládám semena Jacarandy, můžete si to porovnat kvetinym.cz/...

cituska*
hodnocení

Plody souhlasí ,bude to ten správný typ.*ua*Ale jak to pěstovat.

Rozšíření: Pochází z Jižní Ameriky (Argentina, Bolívie, Brazílie), jako okrasná dřevina se pěstuje v řadě oblastí subtropického pásma světa.
Popis: Strom, 3_15 m vysoký, listy vstřícné, 2krát zpeřené, lístky eliptické, přisedlé, koncový lístek nejdelší, květenstvím je latovité, velké, nápadné, květy 2pyské, až 5 cm dlouhé, korunní trubka prohnutá, koruna 5laločná, modrofialová s bílým ústím, kvete od května do října. Plodem je okrouhlá tobolka.
Poznámka: V subtropických oblastech se běžně pěstuje v zahradách, parcích i alejích kolem cest. V podmínkách střední Evropy nelze tuto dřevinu pěstovat celoročně v exteriéru, proto se obvykle vysazuje do nádob, které se před příchodem zimy přemístí do bezmrazých prostor.

doplněno 23.08.10 19:08:

botany.cz/...

pepane*

A co to pěstovat jako doposud;).Máte je hezké.Na zimu ale dovnitř.

cituska*
hodnocení

Budu se snažit dobře pěstovat,správně zazimovat a příští informovat v rubrice rostlina z Turecka jak jsem dopadla.*ee*

xxl
hodnocení

0x

Jacaranda nesnáší mrazy, tak je pro ni vhodné letnění, na zimu se však musí schovat.

lidus*
hodnocení

0x

Děkuji moc, zase vím o něco víc. To jsem ale zvědavá co s tou rostlinou budete dělat až vám vyroste. Přeji ať se daří a za nějaký rok pošlete fotečky, už se těším.

polinek*
hodnocení

0x

,ahoj,jak to rychle roste?

cituska*
hodnocení

Zdravím,podle mne roste slušně,nyní ze středu vyhání jedna lístečky a druhá rostlinka od spodu odnožuje*hej*.Určitě mě ještě pěkně překvapí a potěší.Tak porovnejte nový snímek.*nevi*

Rostlinka z Turecka #4
lidus*

Roste krásně, snad vydrží zimu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]