Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, mám elektrickou řetězovou pilu alpina synergy 35 a nevím jaký olej do ní mám koupit. Dostala jsem jí od sousedů když se stěhovali pryč, takže od ní nemám jediný papír a na sousedy už nemám kontakt Teď bych pilu potřebovala použít a nevím jaký olej do ní nalít. Děkuji za odpověď
muzu z vlasni zkusenosti rici ze nejlepsi olej na mazani retezu ja klasický olej co se pouziva treba na smazeni rizku , je stokrat lepsi nez ty mineralni oleje ktere jsou na nic a jeste pak se neda ani hnout s listou jak to blbe maze, kacim stromi na profesionální urovni jiz 8 let kycim i rizikove stromy po te vychric tedka desne ,
Ahoj, do elektrické motorové pily se lije pouze olej na mazání řetězu. Pokud zajdeš někde do prodejny se zahradní technikou, tak ti dají olej,který je ekologicky odbouratelný a takové ty věci kolem. koupit se dá i v baumaxu,bauhausu,hornbachu atd. Hlavně si ho hlídej ať ti během řezání nedojde a nepřehřeje se vodící lišta řetězu, pak dochází k ohnutí,zakalení a není to dobré ani pro řetěz. Tak hurá do obchodu a s chutí do práce.
Na mazani retezu nejsou potreba zadne specialni oleje a pozadavky. Maze se jen pro to, aby se snizilo treni retezu po liste.
Kdyz zajdete do nejblizsi prodejny se zahradni technikou, tak tam budou mit k tomu urceny olej pro mazani retezu. Jeho zasadni vlastnosti, tedy krome mazani, je setrnost k zivotnimu prostredi. Stejnou praci za mensi penize odvede i obycejny olej na smazeni.
Pokud vam nezalezi na ekologii a penezich, tak naopak muzete nalit treba i motorovy olej.
V podstatě jakýkoli. Nedoporučuji pouze hydraulický olej, ten maže méně...
doplněno 26.08.10 20:33:Do své benzinové pily používám M2T. Tam i tam.
Řešil jsem stejný problém. Zašel jsem k "Moundfildům", kde vermomocí trvali, že si musím zatočit kolem štěstí... Olej, asi za 90,- Kč, jsem měl za polovic, navíc osazenstvo klesly koutky a asi si hodně oddechlo, že jsem toho nenakoupil více, třebas traktůrek za 50.000,-
S olejem na smažení to mám horší, nesmažíme... Když je ve vsi pouť, tak smrad z friťáků se táhne celou osadou... zlatý městský vzduch s auty s katalyzátory... Tady se jezdí čím se dá, traktory i 50 let staré, kape z toho olej či nafta... Co metr, to kapka oleje. Když jede tak 30 km... Když jede po poli, tak to bude hustší, všechno to mají v bramborách, obilí... To musí být ňamka... Ať žije ekologie počesku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.