Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do elektrické řetězové pily?

Od: bamboo* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, mám elektrickou řetězovou pilu alpina synergy 35 a nevím jaký olej do ní mám koupit. Dostala jsem jí od sousedů když se stěhovali pryč, takže od ní nemám jediný papír a na sousedy už nemám kontakt Teď bych pilu potřebovala použít a nevím jaký olej do ní nalít. Děkuji za odpověď :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

2x

na pár polínek postačí i obyčejný olej z kuchyně ;)

michal958*
hodnocení

2x

muzu z vlasni zkusenosti rici ze nejlepsi olej na mazani retezu ja klasický olej co se pouziva treba na smazeni rizku , je stokrat lepsi nez ty mineralni oleje ktere jsou na nic a jeste pak se neda ani hnout s listou jak to blbe maze, kacim stromi na profesionální urovni jiz 8 let kycim i rizikove stromy po te vychric tedka desne ,

hanher*

. . . a kácím na češtinu. . .

hop®

Michale, prosím o překlad do jazyka českého, předem děkuji!

cyril*

Předpokládám, že ony "minerální oleje", které "jsou na nic" pocházejí z řepky? Jakou profesionální pilu používáte, když je u ní třeba hýbat s lištou?

prskac1*
hodnocení

0x

Ahoj, do elektrické motorové pily se lije pouze olej na mazání řetězu. Pokud zajdeš někde do prodejny se zahradní technikou, tak ti dají olej,který je ekologicky odbouratelný a takové ty věci kolem. koupit se dá i v baumaxu,bauhausu,hornbachu atd. Hlavně si ho hlídej ať ti během řezání nedojde a nepřehřeje se vodící lišta řetězu, pak dochází k ohnutí,zakalení a není to dobré ani pro řetěz. Tak hurá do obchodu a s chutí do práce. *pivo*

hodnocení

0x

Na mazani retezu nejsou potreba zadne specialni oleje a pozadavky. Maze se jen pro to, aby se snizilo treni retezu po liste.

Kdyz zajdete do nejblizsi prodejny se zahradni technikou, tak tam budou mit k tomu urceny olej pro mazani retezu. Jeho zasadni vlastnosti, tedy krome mazani, je setrnost k zivotnimu prostredi. Stejnou praci za mensi penize odvede i obycejny olej na smazeni.

Pokud vam nezalezi na ekologii a penezich, tak naopak muzete nalit treba i motorovy olej.

jabraka*
hodnocení

0x

Jsou lidé,kteří pracují s pilou a mažou řetěz olejem co likvidují z friťáku.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

V podstatě jakýkoli. Nedoporučuji pouze hydraulický olej, ten maže méně...

doplněno 26.08.10 20:33:

Do své benzinové pily používám M2T. Tam i tam.

cyryl*
hodnocení

0x

Já, jakož to amatér bych do žádné pily ať elektrické tak motorové nelil ekologický olej - ten musejí používat profíci. Zkusil jsem to jednou a za dva měsíce, když jsem pilu opět potřeboval, jsem jí mohl zahodit. Vše bylo totálně zalepené a nešlo to odstranit. Doporučuji obyčejný olej M6A

malvinka*
hodnocení

0x

M6 motorový

doplněno 26.08.10 20:35:

M7 ,M6AD

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,Malvínko,když jsi člověk mluvící o ekologii,tak motorové oleje nepoužiješ.To,že někdo má za rok pilu zapatlanou,je jen záležitost,jak se o pilu stará.

JABRAKA

jokr
hodnocení

0x

Řešil jsem stejný problém. Zašel jsem k "Moundfildům", kde vermomocí trvali, že si musím zatočit kolem štěstí... Olej, asi za 90,- Kč, jsem měl za polovic, navíc osazenstvo klesly koutky a asi si hodně oddechlo, že jsem toho nenakoupil více, třebas traktůrek za 50.000,- *palec*

S olejem na smažení to mám horší, nesmažíme... Když je ve vsi pouť, tak smrad z friťáků se táhne celou osadou... zlatý městský vzduch s auty s katalyzátory... Tady se jezdí čím se dá, traktory i 50 let staré, kape z toho olej či nafta... Co metr, to kapka oleje. Když jede tak 30 km... Když jede po poli, tak to bude hustší, všechno to mají v bramborách, obilí... To musí být ňamka... Ať žije ekologie počesku...

josefd
hodnocení

0x

V žádném případě nepoužívej stolní olej.Po delší době se chová,jako lepidlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]