Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sibiřská cibule

Od: lally* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Nevíte někdo, kde se dá koupit sazenice Sibiřské cibule? Je to vytrvalá cibule, která tvoří nahoře na stvolu pacibulky, z kterých se dají vypěstovat nové rostliny. Používá se hlavně jako naťová. Díky za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

0x

Nějak mám zafixováno, že sibiřská cibule je cibule zimní, sečka. Osivo koupíte běžně v zahradnictví, sazenice asi taktéž.

Letos jsem měla osivo, ale z důvodu nedostatku místa jsem ho věnovala sousedce. Půjdu se mrknout, co jí vyrostlo!:)

lally*
hodnocení

Sečku znám. Tahle vytváří pacibulky nahoře na stvolu, jako jeden druh česneku. Je vytrvalá, přežije zimu venku pod sněhem.Říká se jí také cibule zimní.

doplněno 22.08.10 14:25:

Teď jsem zjistila, že správné jméno je cibule prorůstavá cs.wikipedia.org/...

petrii

Cibuli Sibirskou pestuji asi patym rokem. Prezila i posledni tuhou zimu bez uhony (-23°C). Je to opravdu lahodna natovka.

limetka*
hodnocení

0x

Našla jsem ji tady - tedy pokud je to opravdu ona abecedazahrady.dama.cz/...

hodnocení

0x

Tahle neuvěřitelně vděčná rostlina se snad ani koupit nedá. Já ji mám na zahradě už asi deset let a potěšil jsem s ní už poměrně hodně lidí. Ta se prostě jaksi rozdává mezi sousedy či přáteli. I já jsem ji tak získal. Zkuste se optat ve svém okolí, určitě ji někdo má...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]