Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň na rajčatech někdo má někdo nemá

Od: lidocka odpovědí: 5 změna:

Bydlíme na venkově na okraji vesnice,sousedíme se zahrádkářskou kolonií,letos již všichni (včetně nás) zlikvidovali rajčata napadená plísní aniž by sklidili kilo rajčat. Zajímavé je,že ve vesnici na zahrádkách vidím zdravé keře s hrozny rajčat,prý nestříkané proti plísni (nemám důvod jim nevěřit). Také jsem si všimla, že nemají v blízkosti brambory na rozdíl od nás, brambory mají také plíseň. Co poradíte? Mám příští rok ošetřit postřikem jak rajčata tak brambory i když to ostatní v okolí neudělají, pomůže to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radi*
hodnocení

0x

Jistě, pomůže. Mám s tím dobrou zkušenost. Letos jsme se naštěstí bez postřiku obešli.

lidocka
hodnocení

Děkuji za odpověď,chci se ještě zeptat, jak poznáte,že ještě nemusíte použít postřik ev. musíte postříkat nebo stříkat preventivně?

hodnocení

0x

I u nás zatim rajcata cista. Bez postriku. Bez brambor v blizkosti.

jabraka*
hodnocení

0x

Kdo pěstuje rajčata delší dobu,ví,že:

Zalévání v horkých dnech jen večer a ke kořenům,nikdy nekropit list.

V době, kdy začínají plodey červenat,otrhávají spodní listy a ty,které brání přístupu slunce k plodům.Nepřehánět,listy jsou přece jen plíce rostliny.

Nesázet rajčata po bramborách.

JABRAKA

lidocka
hodnocení

Děkuji za odpověď, to co popisujete vím a řídím se tím, vyhýbám se však posřikům. Asi budu stříkt abudu mít rajčata svá, ale ne bio nebo se musím obejít bez nich a kupovat tu náhražku rajčat, tak asi :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]